Τσολιά στο Newsbomb.gr: Τριπλασιάστηκαν οι νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό - Ο ρόλος των μεταλλάξεων

Όπως ήταν αναμενόμενο η νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού επηρέασε και τα παιδιά – Τι λέει στο Newsbomb.gr η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Μαρία Τσολιά.

Τσολιά στο Newsbomb.gr: Τριπλασιάστηκαν οι νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό - Ο ρόλος των μεταλλάξεων
Σε σχέση με τον κορονοϊό, η κα. Τσολιά ανέφερε ότι καταγράφεται αύξηση.
AP
3'

Μπορεί να διανύουμε ήδη τον Ιούλιο, που παραδοσιακά οι ασθένειες που ταλαιπωρούν τα παιδιά είναι σε ύφεση, όμως φέτος η κατάσταση δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια προ κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, περισσότερα από 11.000 κρούσματα έχουν δηλωθεί μόνο τις πέντε πρώτες ημέρες του Ιουλίου σε ανηλίκους. Όλον τον περασμένο Μάιο είχαν καταγραφεί λίγο παραπάνω από 29.000.

Για το θέμα μίλησε στο Newsbomb.gr η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Μαρία Τσολιά.

Σε σχέση με τον κορονοϊό, η κα. Τσολιά ανέφερε: «καταγράφεται αύξηση αλλά ευτυχώς δεν έχουμε πολύ σοβαρά περιστατικά. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι τον Ιουνίου οι νοσηλείες παιδιών τριπλασιάστηκαν σε σχέση με τον Μάιο αλλά ήταν ήπια περιστατικά που δεν χρειάστηκαν ΜΕΘ».

Και πρόσθεσε: «τα συμπτώματα που παρατηρούμε στα παιδιά σε αυτό το κύμα είναι υψηλός πυρετός που φτάνει και στο 40 αλλά μετά από μερικές μέρες βελτιώνονται. Επίσης ένα ακόμα θετικό στοιχείο με τις μεταλλάξεις της Όμικρον είναι ότι δεν παρατηρούμε αυτό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο».

Η κατάσταση στη χώρα

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν χθες ήταν 18.297. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.792.674 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.812 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 195.075(4.9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.400 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 38 (38.78%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 60 (61.22%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.741 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 333 (ημερήσια μεταβολή + 18.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 296 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 22.109 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 4 είναι εισαγόμενα. Η κατανομή των 22.105 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή