Δένδιας: «Ο πατριωτισμός όλων στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί»

Ο Υπουργός Εξωτερικών από το βήμα της Βουλής, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ενιαία και με πατριωτισμό κάθε θέμα εθνικής σημασίας.

Δένδιας: «Ο πατριωτισμός όλων στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί»
2'

Ο Νίκος Δένδιας τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και τον τρόπο αντιμετώπισής του από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «πατριωτισμό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς».

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε παράλληλα πως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε κάθε εθνική κρίση έδειξαν «σοβαρότητα και επάρκεια».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κύριου Δένδια:

«Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των κομμάτων γιατί ως συνήθως η ανοιχτή συζήτηση ήταν ενός επιπέδου και δεν παρεξετράπη.

Απλώς για την τάξη του πράγματος, στο δημόσιο τμήμα θα ήθελα να κάνω μία δήλωση που αφορά τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Είναι προφανές ότι η παρουσία ενός Υπουργού και οι ενέργειες που κάνει ένας Υπουργός ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των κομμάτων, γίνονται επ’ ονόματι και κατ’ εντολήν του επικεφαλής της κυβέρνησης.

Δεν γίνεται αλλιώς και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνεται αλλιώς. Και βεβαίως ο τρόπος αντίληψης μιας κυβέρνησης είναι πάντοτε ενιαίος.
Και θα ήθελα να πω κάτι που μου προκύπτει, εκτός αν η μνήμη μου δεν υπηρετεί αυτό το οποίο λέω. Ουδέποτε αμφισβητήθηκε ο πατριωτισμός οιουδήποτε από αυτήν την κυβέρνηση.

Μπορεί να έχουμε διαφωνίες σε χειρισμούς, μπορεί να έχουμε διαφωνίες σε συγκεκριμένες θέσεις επί ψήφισης συγκεκριμένων νομοθετημάτων ή συνθηκών, αλλά από την κυβέρνηση θεωρείται ο πατριωτισμός όλων πάντοτε δεδομένος.

Αλίμονο εάν ήταν αλλιώς και κατά τούτο ο Πρωθυπουργός της χώρας επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί επί της ανάγκης εθνικής ομοψυχίας.

Και θα ήθελα να πω, γιατί οφείλει να είναι κανείς δίκαιος, ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό παρότι περάσαμε εξαιρετικής οξύτητας περιόδους, ο εθνικός κοινοβουλευτικός διάλογος διατηρήθηκε σε ένα επίπεδο σοβαρότητας και επάρκειας.

Ως προς τα θέματα που έθεσε ο κύριος Λοβέρδος θα του απαντήσω στην Ολομέλεια. Θα έρθω εγώ μεθαύριο για να απαντήσω στην ερώτησή σας. Στα υπόλοιπα που τέθηκαν κύριε Πρόεδρε, έχω κρατήσει σημειώσεις, θα σας απαντήσω στο κλειστό μέρος της συνάντησής μας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή