Φωτιά στην Πεντέλη: Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λέει η Πυροσβεστική

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 8:30 το βράδυ της Τρίτης για τη φωτιά στην Πεντέλη

Φωτιά στην Πεντέλη: Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λέει η Πυροσβεστική
ΙΝΤΙΜΕ
2'

Ως το μέτωπο που είναι το πιο σημαντικό για την πυροσβεστική χαρακτήρισε τη φωτιά στην Πεντέλη ο εκπρόσωπος του ΠΣ στην έκτακτη ενημέρωση που έγινε στις 20:30 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους ενώ υπενθύμισε ότι έχουν σταλεί τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση περιοχών λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Όπως είπε πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 60 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες από αρκετούς ΟΤΑ.

Ρίψεις νερού μέχρι την τελευταία στιγμή επιχειρούσαν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα ένα εκ των οποίων συντονιστικό.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης. Επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών 60 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες με ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή, τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων» είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Για την επιχείρηση κατάσεβσσης της φωτιάς στην Πεντέλη έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών δυνάμεων από τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να μεταβούν στην πυρκαγιά της Πεντέλης ενώ το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Παράλληλα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛΑΣ υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Ειδικότερα λίγο πριν τις 9 το βράδυ είχε διακοπεί η κυκλοφορία σε:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος
  • Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
  • Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
  • Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη
  • Στη Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλης

Όπως ανακοινώθηκε, τέλος, συνεχείς είναι οι συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων, με συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή