Κιβωτός του Κόσμου: Έλαβε δωρεά σπίτι από ηλικιωμένη με άνοια
Μια ύποπτη περίπτωση δωρεάς με αποδέκτη την Κιβωτό του Κόσμου έρχεται στη δημοσιότητα.
Μια περίεργη περίπτωση δωρεάς με αποδέκτη την Κιβωτό του Κόσμου έρχεται στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η οικογένεια της θανούσης, η 91χρονη γυναίκα έπασχε από άνοια όταν έγινε η δωρεά και δεν γνώριζε τι ακριβώς υπέγραφε.
Όλα έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στον Υμηττό. «Υπήρχε μία διαθήκη της θείας μου από το 2014 η οποία άφησε το σπίτι σε εμένα. Σπίτι το οποίο έχει χτίσει ο πατέρας μου», λέει ο αδερφός της θανούσης στην τηλεόραση του Mega.
Παρουσία δικηγόρου, οι στενοί συγγενείς ανοίγουν τη διαθήκη της γυναίκας. «Όταν άνοιξε η διαθήκη ξέραμε εκ των προτέρων ότι άφησαν το σπίτι στον αδελφό μου, αυτό το ξέραμε», λέει η αδερφή της 91χρονης.
Εκείνο που δεν ήξεραν όμως ήταν ότι δύο χρόνια πριν πεθάνει και ενώ ήδη έπασχε από βαριά άνοια, η ηλικιωμένη γυναίκα δώρισε εν ζωή το σπίτι της στην «Κιβωτό του Κόσμου».
«Από ότι αντιλαμβάνομαι, την πλησίασαν κάποιοι ιερείς, από την «Κιβωτό του Κόσμου» και έκανε δωρεά εν ζωή το σπίτι της χωρίς να έχει καμία επίγνωση του τι κάνει ακριβώς», ανέφεραν στην τηλεόραση του Mega.
Συγκλονισμένοι οι συγγενείς προσπαθούσαν τις πρώτες μέρες να συνειδητοποιήσουν το πώς, πότε και γιατί το σπίτι 165 τ.μ. που έχτισε ο πατέρας τους περιήλθε με περίεργο, όπως λένε, τρόπο στα χέρια της πρεσβυτέρας και της «Κιβωτού».
«Την πλησίασαν από την "Κιβωτό", της είπαν: "τα παιδάκια", τη ρίξανε σε συναισθηματικό εκβιασμό. Η θεία μου δεν ήξερε τι έκανε, το είχε χάσει, έπαιρνε… Υπήρχε συνταγογράφηση με φάρμακα για άνοια. Η αποβιώσασα θείας μας ελάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τέτοιες φαρμακευτικές αγωγές δεν έχουν δυνατότητα δικαιοπραξιών δηλαδή διαχείριση οικονομικών, δυνατότητα μεταβίβασης ακινήτων και μετρητών», λένε οι συγγενείς στην αναφορά τους για ακύρωση της δωρεάς.
Ούτε μήνας δεν πέρασε από τον θάνατο της γυναίκας και όπως καταγγέλλουν στην τηλεόραση του Mega τα αδέλφια της, άνθρωποι της «Κιβωτού» άλλαξαν μέχρι και τις κλειδαριές από την μονοκατοικία στον Υμηττό, μόλις πέρασε στα χέρια τους.
«Μας ειδοποίησε η γειτονιά και πήγα εγώ με το κλειδί μου να μπω και όντως είχε αλλαχτεί η κλειδαριά και μετά από 3-4 ημέρες, γιατί μου είπαν ότι ήταν από την «Κιβωτό», η γειτονιά, έψαχνα να τους βρω, να μιλήσω με έναν υπεύθυνο».
Έπειτα από 4 ημέρες άκαρπων προσπαθειών, η δομή τελικά απάντησε στους συγγενείς και τους παρέπεμψε στον πληρεξούσιο δικηγόρο.
«Μία υπεροψία την είδα και μάλιστα κάποια στιγμή πήρα τηλέφωνο την «Κιβωτό» και τους ζήτησα να μπω στο σπίτι να πάρω κάποια αντικείμενα. Και μετά από τρεις ώρες με πήραν και μου είπαν: «δεν μπορείτε, γιατί έχετε κάνει αγωγή και από την στιγμή που εκκρεμεί αγωγή δεν μπορεί κανείς να μπει στο σπίτι»».
Η ανιψιά της 91χρονης υποστήριξε ότι η αγωγή ακύρωσης της δωρεάς ήταν μονόδρομος για εκείνους από την στιγμή που η διαθήκη τούς όριζε ως μοναδικούς κληρονόμους και η δωρεά έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα όσο η θεία τους έπασχε από άνοια.
«Από ότι ξέρω, από την κοπέλα που την κράταγε, πήγε μία κυρία με έναν νεαρό, της είπαν ότι είμαστε φίλοι με την κυρία Ε και τους άφησε για να πάει να ψωνίσει γιατί είχε λαϊκή εκείνη την ημέρα και τους άφησε. Μέσα σε μισή ώρα έγινε, ότι έγινε, τόσο έλειψε η κοπέλα».
Οι συγγενείς καταγγέλλουν πως όλα έγιναν μέσα σε μισή ώρα το πολύ.
«Πήγε η δικηγόρος που θα γινόταν πληρεξούσια, πήραν την υπογραφή της, πώς την πήραν δεν ξέρω γιατί δεν μπορούσε να γράψει η θεία μου το 2020, με τίποτα, έκανε μουτζούρες. Πιστεύω από την στιγμή που είχε άνοια η θεία μου και αποδεικνύεται από χαρτί γιατρού και από τα συνταγολόγια που γράφαμε τα χάπια, ότι θα δικαιωθούμε».
Όπως εξηγούν, το δικό τους πρόβλημα είναι σταγόνα στον ωκεανό παρακολουθώντας τις συνεχείς καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και παρενοχλήσεις ανηλίκων με κομμένη την ανάσα.
Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.
Διαβάστε επίσης:
Κιβωτός του Κόσμου: Ενδεχόμενο νέας έρευνας - Κατέθεσε νεος μάρτυρας
Κιβωτός: Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ. σε Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα και Κολωνό
Κιβωτό του Κόσμου: Έρευνες στη δομή του Βόλου για το «πράσινο κλουβί»