Δύο νέα Κρητικόπουλα φυτεύουν «μικρολαχανικά» και φέρνουν τη φρεσκάδα στα πιάτα μας!
Παπούτσι από τον τόπο σου σαν να λέμε ή ακριβέστερα …μικρολαχανικά από τον τόπο σου, για το πιάτο και το ποτήρι σου!
Αν το εκλεπτυσμένο πιάτο που σας σερβίρεται σε ένα από τα “καλά” εστιατόρια περιλαμβάνει φύλλα παντζαριού ή το κοκτέηλ σας “στολίζεται” από βρώσιμα άνθη, τί θα προτιμούσατε; Να είναι εισαγωγής, παραγωγής προφανώς αρκετών ημερών πριν, ή να είναι ντόπιο και ολόφρεσκο; Παπούτσι από τον τόπο σου σαν να λέμε ή ακριβέστερα …μικρολαχανικά από τον τόπο σου, για το πιάτο και το ποτήρι σου!
“Τα μικρολαχανικά είναι τα νεαρά λαχανικά των οποίων η συγκομιδή γίνεται πολύ πρώιμα, δύο εβδομάδες μετά τη σπορά, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολύ νεαρό φυτό, πλούσιο σε βιταμίνες, με εξαιρετικό άρωμα, για τις σαλάτες μας, τη μαγειρική μας, τα κοκτέηλ μας…” – εξηγεί ο Αλέξανδρος Τατάκης, παραγωγός microgreens, στο Ηράκλειο.
Διαβάστε περισσότερα στο DayNight.gr