Τέμπη: «Περαστικά γείτονα» - Συγκινεί το κύμα συμπαράστασης από τον τουρκικό τύπο

Τέμπη: Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της χώρας μας σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές - Τα συγκινητικά δημοσιεύματα στον Τύπο
1'

Οι τουρκικές εφημερίδες όπως και όλα τα διεθνή μέσα κάνουν εκτενή αναφορά στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που έχει συγκλονίσει τη χώρα μας.

Τα μηνύματα συμπαράστασης συγκινούν με την Hurriyet να γράφει χαρακτηριστικά «Περαστικά γείτονα» στο δικό της πρωτοσέλιδο.

Παράλληλα, η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet αναφέρει «Πενθεί η Ελλάδα» και κάνει ταυτόχρονα αναφορά στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας πως για τα 40.000 θύματα του σεισμού στην Τουρκία δεν υπήρξε καμία παραίτηση.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού δικτύου Fox, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, διαβάστηκε όλη η επιστολή παραίτησης του Κώστα Καραμανλή, κάνοντας έναν παραλληλισμό με το τι συνέβη στην Τουρκία, όπου δεν υπήρξε καμία παραίτηση μετά τον σεισμό.

Η Τουρκία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της μέσω του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.