«Μαρία Τσάλλα»: Αυτή είναι η φωτογραφία που είχε η Ρωσίδα κατάσκοπος στην ελληνική ταυτότητα

Η κατάσκοπος της Ρωσίας, ήταν ιδιαίτερα προσεκτική κατά την επιχείρησή της στη χώρα μας και μάλιστα κατάφερνε να κρύβει επιμελώς το πρόσωπό της

Κατάσκοπος
Facebook
5'

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την «Μαρία Τσάλλα», την Ρωσίδα η οποία δρούσε στην Ελλάδα και το πραγματικό της όνομα είναι Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα.

Η κατάσκοπος της Ρωσίας, ήταν ιδιαίτερα προσεκτική κατά την επιχείρησή της στη χώρα μας και μάλιστα κατάφερνε να κρύβει επιμελώς το πρόσωπό της. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha έφερε στο φως της δημοσιότητας την φωτογραφία της ταυτότητας της.

Η φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας αποκαλύπτουν το πρόσωπό της, ενώ οι ελληνικές Αρχές την ίδια ώρα προσπαθούν να εντοπίσουν το δίκτυο που την βοηθούσε στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το έγγραφο της ταυτότητάς της, ακυρώθηκε το Σάββατο (18.03.2023) το πρωί.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος με τη βοήθεια ενός δικτύου κατάφερε να «εξαφανίσει» τον θάνατο ενός βρέφους από τα επίσημα αρχεία και πήρε τη θέση του ως Μαρία Τσάλλα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Μαρία Τσάλλα έλαβε την ληξιαρχική πράξη γέννησης από το Μαρούσι. Πηγές από τον Δήμο Αμαρουσίου ανέφεραν. «Την τριετία 2015-18 γίνονταν η ψηφιοποίηση των αρχείων. Αυτό το διάστημα φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι. Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των υπαλλήλων του ληξιαρχείου».

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν είναι γιατί η κατάσκοπος επέλεξε ως βάση της το Παγκράτι, με τις εικασίες τον Αρχών να προσανατολίζονται στα δεδομένα ότι είναι μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στο κέντρο της Αθήνας και σχετικά σε κοντινή απόσταση σε νευραλγικά κυβερνητικά κτίρια.

Οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το δίκτυο που βοηθούσε την Ρωσίδα κατάσκοπο, είχε σίγουρα παρεισφρήσει στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου. Γι’ αυτόν τον λόγο η Ασφάλεια ζήτησε τη συνεργασία όλων των υπαλλήλων του ληξιαρχείου Αμαρουσίου προκειμένου να ριχτεί φως στην υπόθεση. Υπάρχει έγγραφο που η Μαρία Τσάλλα, το βρέφος που έχει πεθάνει, εμφανίζεται ζωντανό.

Οι Αρχές εξάλλου, γνωρίζουν και τις επαφές της Ρωσίδας κατασκόπου… Έκανε παρέα με μια Γαλλίδα, με άλλες δύο γυναίκες με ξένη υπηκοότητα και με έναν άνδρα. Οι αρχές, τέλος, προσπαθούν να μάθουν πού και με ποιον τρόπο έκανε κατασκοπία.

Μαρία «Τσάλλα»: Πώς έφτασε στην Ελλάδα - Η διαδρομή της

Σχεδόν ταυτόχρονα με την απέλαση Ρώσων διπλωματών το 2018 έφτασε στην Ελλάδα η Ρωσίδα κατάσκοπος, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα».

Η κατάσκοπος το 2017 βρισκόταν στο Μεξικό και στα Σκόπια. Μπήκε στην Ελλάδα με μεξικανικό διαβατήριο και τον Δεκέμβριο του 2018 ζήτησε και πέτυχε την εγγραφή της στο δημοτολόγιο Αλιβερίου με το όνομα «Μαρία Τσάλλα». Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είχε μεξικάνικο διαβατήριο αλλά η μάνα της, η οποία φέρεται να ήταν Βελγίδα υπήκοος, δεν δήλωσε τον πατέρα της διότι δεν υπήρχε στη ζωή της.

Το 2019 η «Τσάλλα» ζούσε στην Αθήνα σε κατοικία βραχυχρόνιας μίσθωσης και μάθαινε ελληνικά σε φροντιστήριο ελληνικής γλώσσας στο Μοναστηράκι.

Στις αρχές του 2020 νοίκιασε το δυάρι στην Αρριανού 6 και άνοιξε το κατάστημα με τα πλεκτά. Σύχναζε σε στέκια με γαλλόφωνους διότι μίλαγε καλά γαλλικά γλώσσα που μιλούσε και ο φίλος της στην Αθήνα.

Δύο χρόνια αργότερα, στις αρχές του 2022, πήγε ταξίδι στη Μόσχα, όπου παρέμεινε περισσότερο διάστημα- ενώ άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία- επειδή είχε αρρωστήσει κατά δήλωσή της με κορωνοϊό. Τον Απρίλιο του 2022 ταξίδεψε στο Παρίσι.

Τον Δεκέμβριο του 2022 έκανε την πρώτη της πρόσληψη στο κατάστημά της.

Τον ίδιο καιρό στη Λουμπλιάνα συνελήφθη ένα ζευγάρι Ρώσων Illegals και οι πληροφορίες τους φαίνεται ότι αφορούν και την ίδια. Οι πληροφορίες αυτές φτάνουν στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου .

Η Σμίρεβα ή «Τσάλλα» εγκατέλειψε τη χώρα μας για τη Μόσχα, μέσω ασιατικού προορισμού, στις 4 Ιανουαρίου του 2023. Λίγες ημέρες έκανε το ίδιο ο πραγματικός της σύζυγος, εγκαταλείποντας τη Βραζιλία για την Μόσχα.

«Μαρία Τσάλλα»: Οι πιέσεις για να λάβει χαρτιά από το Αλιβέρι

Τα χαρτιά της Ρωσίδας κατασκόπου δείχνουν να είναι από το Αλιβέρι ενώ στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασής της έλεγε ότι η μητέρα της ήταν από τον δήμο Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η γυναίκα εμφανίστηκε μία ημέρα στο ληξιαρχείο Αλιβερίου και ζήτησε να εγγραφεί στο δημοτολόγιο, ωστόσο υπήρξε κάποιο κώλυμα, καθώς χρειαζόταν χαρτί που να επιβεβαιώνει τον τόπο κατοικίας της.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αλιβερίου, Αθανάσιος Μπουραντάς, στο Newsbomb.gr, οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου είδαν τη ληξιαρχική πράξη που τους προσκόμισε η «Μαρία Τσάλλα» στην οποία δεν υπήρχε δηλωμένο όνομα πατρός. Μάζεψαν υλικό για να εξετάσουν την περίπτωσή της και παράλληλα τη ρώτησαν γιατί ήθελε να εγγραφεί στο δήμο.

Επίσης, έστειλαν επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών για διευκρινίσεις σχετικά με το τι να κάνουν στην περίπτωσή της, που δήλωνε αγνώστου πατρός. Όταν πήραν την απάντηση, την ενημέρωσαν για τις προϋποθέσεις. Η «Μαρία Τσάλλα» εμφανίστηκε στο ληξιαρχείο μαζί με έναν δικηγόρο από την Αθήνα και, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, πίεζε τους υπαλλήλους για τα χαρτιά.

Ο κ. Μπουραντάς, επίσης, ότι φέρεται κάποια οικογένεια από την περιοχή να τη φιλοξενούσε, ενώ στη συνέχεια νοίκιασε ένα δωμάτιο, πιθανότατα για να χρησιμοποιήσει το μισθωτήριο ως απόδειξη για τον τόπο κατοικίας της.

Στην πορεία όμως κανείς δεν την είδε ξανά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή