«Μαρία Τσάλλα»: Στο στόχαστρο η επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη - Τι ερευνούν οι Αρχές

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα ταξίδια και οι επαφές που είχε αναπτύξει η Μαρία Τσάλλα - Συνεχίζεται το μυστήριο με την Ρωσίδα κατάσκοπο.

«Μαρία Τσάλλα»: Στο στόχαστρο η επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη - Τι ερευνούν οι Αρχές
4'

Στους συνδέσμους που είχε η «Μαρία Τσάλλα» και τη βοήθησαν να εγκατασταθεί στην Ελλάδα αλλά και στα διάφορα ταξίδια που πραγματοποιούσε, εστιάζουν οι έρευνες των Αρχών ώστε να ξετυλίξουν το «κουβάρι» της υπόθεσης κατασκοπείας, την οποία αποκάλυψε η ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει το STAR στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται οι επισκέψεις της Ρωσίδας κατασκόπου σε ακριτικές περιοχές και συγκεκριμένα αυτή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου αποβιβάζονται αμερικανικές δυνάμεις με προορισμό τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που ενδεχομένως να ενδιέφερε τη Ρωσία.

Κρίσιμος είναι και ο ρόλος της γυναίκας η οποία εμφανίστηκε ως μάρτυρας και η ίδια φαίνεται να την φιλοξενούσε στο Αλιβέρι. Στην περιοχή δηλαδή όπου κατάφερε να γίνει επισήμως δημότης στις 21 Δεκεμβρίου του 2018, όπως φαίνεται και στο πιστοποιητικό οικογενειακής της κατάστασης που έρχεται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτό αναγράφεται ως δήμος γέννησης το Μαρούσι, ημερομηνία κτήσης δημοτικότητας 21-12-2018, ημερομηνία κτήσης ιθαγένειας 09-12-1991, όνομα μητέρας Αναστασία και όνομα πατρός, άγνωστο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με την ΕΥΠ να συγκεντρώνει στοιχεία για τον κύκλο επαφών και γνωριμιών της Ρωσίδας κατασκόπου προκειμένου να δουν το βαθμό διείσδυσης σε πολιτικούς και στρατιωτικούς χώρους.

Ο δικηγόρος στο Αλιβέρι, οι απειλές στην υπάλληλο του ληξιαρχείου και το πλαστό μισθωτήριο

Νέα στοιχεία βρέθηκαν στο Αλιβέρι όπου η Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε να εγγραφεί στο δημοτολόγιο με τη βοήθεια δικηγόρου ο οποίος όχι μόνο πίεζε, όπως προκύπτει, τη ληξίαρχο αλλά της βρήκε και λύση για το θέμα του τόπου κατοικίας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το 2018 ο δικηγόρος όχι μόνο δεν βρέθηκε τυχαία στο ληξιαρχείο όταν πήγε η «Μαρία Τσάλλα», αλλά πήγε επί τούτου και μάλιστα άσκησε πιέσεις στην υπάλληλο να προχωρήσει τις διαδικασίες. Ο δικηγόρος φέρεται να πήγαινε στην υπηρεσία σε καθημερινή βάση και να πιέζει την υπάλληλο για να προχωρήσει η διαδικασία.

Η υπάλληλος του δήμου αρνούταν να προχωρήσει χωρίς να έχει επαρκή στοιχεία, καθώς κάτι δεν της «κολλούσε» στην όλη υπόθεση. Μάλιστα, έκανε δύο αιτήματα στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την περίπτωση της Ρωσίδας και προχώρησε στην εγγραφή μόνο όταν πήρε έγκριση από το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος κάποια στιγμή δέχτηκε απειλές επειδή καθυστερούσε την υπόθεση, ζητώντας κι άλλα έγγραφα. Τελικά, συγγενικό πρόσωπο του δικηγόρου προσκόμισε χαρτί όπου δήλωνε ότι η «Μαρία Τσάλλα» έμεινε σπίτι του, ενώ ο δικηγόρος κατέθεσε και συμβόλαιο ανυπόγραφο πλαστογραφημενο ότι διέμενε στο συγκεκριμένο σπίτι.

spiti-aliveri.jpg
Το σπίτι που φέρεται να νοίκιαζε η «Μαρία Τσάλλα»

Φυσικά, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δεν γνώριζε τίποτα και έπαθε σοκ όταν το έμαθε από δημοσιογράφους. Έκτοτε ψάχνει να βρει τι και πώς έγινε, καθώς δεν είχε ιδέα ότι υπήρχε τέτοιο συμφωνητικό.

Ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα της Ρωσίδας κατασκόπου και πως ό,τι έκανε το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Εγώ σε αυτή την ιστορία πιάστηκα "κώτσος". Βρήκε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα με ξένους. Συνειδητοποιώ από χτες ότι δεν ήταν αυτό που νόμιζα στην αρχή, ότι ήταν μια ιστορία για άδεια παραμονής, αλλά για το δημοτολόγιο. Εγώ είχα ιδιαίτερη ευαισθησία στο να γραφτεί αυτή η γυναίκα στο δημοτολόγιο. Γιατί στη μικρή μας πόλη θέλουμε να έρθουν κι άλλοι άνθρωποι», είπε ο δικηγόρος.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του τού θύμισε ότι είχε υπογράψει μια δήλωση ότι φιλοξενούν τη Ρωσίδα. Ο ίδιος είπε ότι αν όντως έγινε κάτι τέτοιο, ήταν για να μπορεί η γυναίκα να παρουσιάσει ένα σπίτι.

Είπε, επίσης, ότι θα το ξαναέκανε για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή