Νέα Σμύρνη - Μπαλάσκας: «Η 14χρονη θα εξεταστεί για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρει ότι η 14χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στη Νέα Σμύρνη θα εξεταστεί για Σύνδρομο της Στοκχόλμης από παιδοψυχολόγους

Νέα Σμύρνη - Μπαλάσκας: «Η 14χρονη θα εξεταστεί για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης»
GLOMEX
2'

Όλο και νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη με την ασφάλεια να έχει στα χέρια της πολύτιμα στοιχεία που όπως φαίνεται οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μαστροποί δεν ήταν καινούργιοι στην πιάτσα αλλά ήξεραν πως να κινούνται και πιθανότητα η ανήλικη να μην ήταν το πρώτο τους θύμα.

Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η 14χρονη θα εξεταστεί από τους παιδιοψυχολόγους για το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» καθώς στις καταθέσεις της δεν φαίνεται να κατηγορεί τους βιαστές της.

«Θα εξεταστεί η μικρή όπως είπε η παιδοψυχολόγος για το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Δεν είναι καθόλου με τρόπο κατήγορο προς τους νεαρούς», δήλωσε αρχικά ο αστυνομικός αναλυτής.

«Αναζητούν και καλύπτουν τον απαγωγές και δεν έχουν μεγάλο μένος απέναντί του. Αυτό φαίνεται επειδή στις καταθέσεις η μικρή δεν βάλλεται κατά των κακοποιητών.», πρόσθεσε για να εξηγήσει τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Μάλιστα ανέφερε ότι οι φερόμενοι βιαστές έχουν καταφέρει να επηρεάσουν το μικρό παιδί. «Έχουν ένα παιδί που του έχουν κάνει το μυαλό κουρέλι. Μερικοί άκουσα ότι θα τα επικαλεστούν για να δοθεί στους δικαστές η συμμετοχική διαδικασία της 14χρονης στην πράξη. […] Αυτό δεν παίζει. Είναι ένα παιδάκι 14 ετών που του έχουν κάνει το μυαλό πουρέ γι’ αυτό και δεν καταφέρεται εναντίον της σε καμία των περιπτώσεων και στις δύο απολογίες που έχει κάνει.».

Τι είναι το Σύνδρομο της Στοκχόλμης

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς.

Αυτά τα συναισθήματα γενικά θεωρούνται παράλογα μέσα από το πρίσμα του κινδύνου ή του ρίσκου που υπέστησαν τα θύματα, τα οποία θεωρούν ουσιαστικά την έλλειψη κακοποίησης από τους απαγωγείς ως μια πράξη καλοσύνης. Το Σύστημα Βάσεων Δεδομένων Ομήρων του FBI δείχνει ότι περίπου 8% των θυμάτων παρουσιάζουν ενδείξεις συνδρόμου της Στοκχόλμης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή