Χανιά: Αυτά είναι τα σπίτια - τρώγλες που ζούσαν οι εγκυμονούσες - Τι λένε οι γείτονες

Σε σπίτια τρώγλες μεταφέρονταν οι παρένθετες μητέρες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Χανιά: Αυτά είναι τα σπίτια - τρώγλες που ζούσαν οι εγκυμονούσες - Τι λένε οι γείτονες
cretapost.gr
2'

Στο φως έρχονται φωτογραφίες από τα σπίτια - τρώγλες στα οποία ζούσαν οι γυναίκες θύματα του κυκλώματος, οι οποίες για 600 ευρώ έκαναν τις παρένθετες μητέρες.

Τουλάχιστον 30 νεαρές γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης -κάποιες με την κοιλιά στο στόμα- εντοπίστηκαν σε σπίτια-τρώγλες από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Το cretapost δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα σπίτια στα οποία έμεναν οι γυναίκες. Μάλιστα σε αυτό το παλιό αρχοντικό, που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων, ζούσαν οι γυναίκες από την Μολδαβία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Το σπίτι όπου έμεναν οι γυναίκες εγκυμονούσεςcretapost.gr

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία ο γιατρός έφερνε τις γυναίκες στα Χανιά και τις φιλοξενούσε σε διάφορα σπίτια, όπως αυτό το παλιό αρχοντικό που βλέπετε στις φωτογραφίες προκειμένου το περιβάλλον να είναι ελεγχόμενο και να μη γίνει αντιληπτή η δράση του κυκλώματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν συχνά εγκυμονούσες γυναίκες να φιλοξενούνται εκεί, όμως δεν μπορούσαν να φανταστούν τα όσα αποκαλύφθηκαν.

Πρόκειται για γυναίκες που δεν είχαν ούτε να ζήσουν στα χωριά τους, και που χρησιμοποιήθηκαν στεγνά, σύμφωνα με την αστυνομία, από το κύκλωμα του μεγαλογιατρού ως δότριες ωαρίων και στην συνέχεια ως παρένθετες μητέρες. Γυναίκες που βρίσκονταν υπό επιτήρηση και τους επιτρεπόταν να βγουν μόνο για σούπερ-μάρκετ και για ιατρικές εξετάσεις στο …φημισμένο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το σπίτι που έφερνε ο γιατρός τις γυναίκεςcretapost.gr

Στο χρονικό διάστημα που κράτησε η έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, το κύκλωμα φέρεται να είχε αλιεύσει και χρησιμοποιήσει περισσότερες από 100 γυναίκες.

Επιπλέον μοναδικό κριτήριο ήταν η φτώχεια τους. Το μηνιαίο εισόδημα των 600 ευρώ που τους έδιναν για όσο χρονικό διάστημα έμεναν στην Κρήτη για τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, στην πατρίδα τους ήταν το εισόδημα σχεδόν μισού χρόνου. Σε πολλές περιπτώσεις οι οικογένειες τους δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία το κύκλωμα είχε στήσει πλέον δικό του μηχανισμό σε Ελλάδα, Βαλκάνια και χώρες της ανατολικής Ευρώπης για να εντοπίζει τις κατάλληλες υποψήφιες παρένθετες μητέρες.

Εικόνες από το σπίτι που έμεναν οι γυναίκες που λειτουργούσαν ως παρένθετες μητέρεςcretapost.gr
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή