Πλημμύρες: Έφτασε τα 18 μέτρα ύψος το νερό στα Τέμπη – Έγινε λίμνη η εθνική οδός

Αδιανόητες εικόνες από τον θεσσαλικό κάμπο μετά τις φονικές πλημμύρες, καθώς τα νερά έχουν «θάψει» ολόκληρα χωριά αλλά και πολλά χιλιόμετρα της εθνικής οδού, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο.
Φωτογραφία αρχείου / INTIME
2'

Στην κοιλάδα των Τεμπών, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, το νερό έφτασε σε ύψος 18 μέτρων. Οι κάτοικοι παραμένουν σε συναγερμό, καθώς η στάθμη του νερού δεν σταματούσε να ανεβαίνει με αποτέλεσμα τις φονικές πλημμύρες.

Τα ορμητικά νερά μπήκαν μέσα στο χωριό, με τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε μέσο να στήσουν αναχώματα έτσι ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των υδάτων μέσα στον οικισμό. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές ενώ η καταστροφή που έχει συντελεστεί είναι τεράστια. Τα νερά κατεβαίνουν μέχρι το «δέλτα» του Πηνειού και στο πέρασμά τους παρασύρουν τα πάντα. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το πότε θα υποχωρήσουν τα νερά αλλά και το τι θα εμφανιστεί στην επιφάνεια στη συνέχεια…

Παρόμοια εικόνα και στη Γιάννουλη της Λάρισας, καθώς το νερό έχει ξεπεράσει τα 2,5 μέτρα ύψος και η κατάσταση εκεί παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Στο σημείο υπάρχει ανάχωμα, έτσι ώστε τα νερά μην προχωρήσουν περισσότερο σε οικιστικό ιστό, με τις εργατικές κατοικίες να έχουν ήδη «βουλιάξει» κάτω από τον τεράστιο λασπότοπο που έχει σχηματιστεί.

Την ίδια ώρα, παραμένει κομμένη στα δύο η Ελλάδα καθώς πολλά χιλιόμετρα της εθνικής οδού έχουν μετατραπεί σε λίμνη. Εικόνα από ελικόπτερο καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής και οι εικόνες θυμίζουν ταινία αποκάλυψης. Τα νερά θα χρειαστούν, σύμφωνα με ειδικούς, περίπου δύο εβδομάδες για να αποτραβηχτούν κάτι που σημαίνει ότι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες, προκαλώντας αλυσιδωτές δυσκολίες σε όλους τους τομείς και φυσικά στη ζωή των κατοίκων της περιοχής.