Βασίλης Καρράς: Λαοθάλασσα για το λαϊκό προσκύνημα - Συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Βασίλη Καρρά - Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συρρέουν στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του
Βασίλης Καρράς: Λαοθάλασσα για το λαϊκό προσκύνημα - Συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου
3'

Κάτι παραπάνω από συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου για τον Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του, από τις 10 το πρωί.

Σε κλίμα οδύνης, οι θαυμαστές του θρυλικού καλλιτέχνη τον αποχαιρετούν σιγοτραγουδόντας πολλές από τις επιτυχίες του, ενώ όταν έφτασε η σορός του στον Ιερό ναό, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. «Σήκω να μας τραγουδήσεις, Βασίλη», «είσαι παντού», «αθάνατος», φώναζαν.

Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή που βρισκόταν μαζί του μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, έφτασε αγκαλιασμένη στον ιερό ναό, με τη σύζυγο του, την κόρη του και τον αδερφό του να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο.

Το παρών δίνουν οι απερχόμενοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού, Κ. Ζέρβας και Γ. Τσαμασλής και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ενώ στεφάνια έστειλαν η Νατάσα Θεοδωρίδου, η οικογένεια Θ. Ζαγοράκη, Στέλιου Ρόκκου, ο Διονύσης Σχοινάς και η Καίτη Γαρμπή και η οικογένεια Ηλία Βιολίδη.

Στο τελευταίο αντίο τιμούν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους.

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Αύριο, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ταφή της σορού του στις 12:00 στη γενέτειρα του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Εκεί είχε δημιουργήσει πό το 2000 ένα αγρόκτημα, τη «Φάρμα Καρρά», στους πρόποδες του Παγγαίου. Παρήγαγε και πουλούσε τα δικά του προϊόντα, μεταξύ αυτών και παρθένο ελαιόλαδο αλλά και πιπεριές, κεράσια, σύκα, σταφύλια.

Από την Κρήτη και τη Γερμανία για το αντίο στον Καρρά

Θαυμαστές του Καρρά από κάθε γωνιά του κόσμου ήρθαν σήμερα στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο καλλιτέχνη.

Ένας άλλος θαυμαστής του Καρρά, από την Κρήτη, βρέθηκε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη και δεν έχασε την ευκαιρία να πει το δικό του αντίο στον άρχοντα της λαϊκής μουσικής σκηνής.

Η σορός του Βασίλη Καρρά θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα έως το απόγευμα, ενώ το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του τραγουδιστή.

Τριήμερο αφιέρωμα στον Βασίλη Καρρά στη εστίαση της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, προτείνει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή.

"Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον 'Αρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά" αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: "Καλό ταξίδι 'Αρχοντα".

"Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: "Λάβαμε αυτήν την απόφαση 'τιμής ένεκεν'. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του".

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή