Θεσσαλονίκη: «Αν ήμουν στο τμήμα θα σκότωνα τον γιο μου», λέει η μητέρα του 39χρονου

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι – Ο ένας τα έριξε στον άλλον για το άγριο έγκλημα

Θεσσαλονίκη: «Αν ήμουν στο τμήμα θα σκότωνα τον γιο μου», λέει η μητέρα του 39χρονου
4'

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου ο 39χρονος που φέρεται να δολοφόνησε την 41χρονη έγκυο στη Θεσσαλονίκη και ο συνεργός του πέρασαν το κατώφλι της φυλακής.

Νωρίτερα σήμερα με σκυμμένο το κεφάλι, ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο 34χρονος συγκατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθούν για τη στυγερή δολοφονία της εγκύου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Μετά από πολύωρη διαδικασία, με σύμφωνη γνώμη, ανακριτή και εισαγγελέα, και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Ο 39χρονος δεν άλλαξε το παραμικρό από όσα υποστήριζε τις τελευταίες ημέρες, αρνούμενος ότι εκείνος έμπηξε τρεις φορές το μαχαίρι στο λαιμό της Γεωργίας.

Τι ισχυρίστηκε ο 39χρονος κατηγορούμενος

«Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο. Δεν πρόκειται να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Εκείνο το βράδυ ήπια τρία υπνωτικά χάπια και δεν κατάλαβα τίποτα, ξύπνησα την άλλη μέρα το πρωί. Δεν είμαι αυτός που απεικονίζεται στα βίντεο», ανέφερε ο 39χρονος κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, απολογήθηκε για δύο ώρες ενώ όση ώρα περίμενε συνομιλούσε με τον δικηγόρο του και μονολογούσε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για όσα τον κατηγορούν. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του έξω από το γραφείο του ανακριτή την ώρα που μονολογούσε.

«Αν βρεθεί αποδεικτικό υλικό για όσα λένε για μένα, τα παίρνω όλα πάνω μου. Θεωρεί αποκλειστικά υπαίτιο τον συγκατηγορούμενο μαζί με άλλο συνεργό ή συνεργούς», δήλωσε στα τηλεοπτικά μέσα ο δικηγόρος του, Όθων Παπαδόπουλος.

Όταν η ανακρίτρια του έδειξε ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την ενοχή του, όπως τα στιγμιότυπα με το μπαούλο, εκείνος είπε πως είναι απλώς δύο φιγούρες και μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο 39χρονος ζήτησε να γίνει έλεγχος στο στρώμα καθώς όπως ισχυρίζεται, δεν το άλλαξε ώστε να βρεθεί DNA της Γεωργίας.

Τι ισχυρίστηκε ο 34χρονος κατηγορούμενος

Ούτε ο 34χρονος συνεργός του, όμως, άλλαξε στάση, ενώπιον του ανακριτή.

«Ήμουν εκεί για να την ακινητοποιήσουμε επειδή δέχτηκα την πρότασή του να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς όμως να πάθει τίποτα κανένας. Εγώ την ακινητοποίησα υπό την απειλή μαχαιριού, ο 39χρονος την έδεσε και τη φίμωσε με ταινία. Η Γεωργία διαμαρτυρήθηκε πως δεν μπορεί να αναπνεύσει και εγώ κατέβασα λίγο την ταινία από το στόμα της».

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι και όταν συνάντησε ξανά τον σύντροφο της Γεωργίας, εκείνος τον απείλησε.

«Τότε ο 39χρονος πήρε το μαχαίρι στα χέρια του και μου ζήτησε να φύγω από το σπίτι. Κατέβηκα κάτω και περίμενα στο αυτοκίνητο. Μετά ήρθε και μου είπε ότι η Γεωργία είναι νεκρή. Αποδέχομαι ότι βοήθησα στη μεταφορά με το μπαούλο. Μου είπε ότι αν δεν τον ακολουθήσω θα κάνει κακό σε εμένα και στην οικογένεια μου».

«Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να έχουμε σαφή ψυχική εικόνα του εντολέα μου», είπε ο δικηγόρος του, Γιώργος Παρηγόρης.

«Είμαι η μάνα του φονιά», είπε η μητέρα του 39χρονου

Με τους δύο άνδρες να οδηγούνται στη φυλακή, συγκλονίζει η μητέρα του 39χρονου, η οποία μιλώντας στο MEGA, δεν επιχείρησε ούτε στο ελάχιστο να καλύψει τον γιο της.

«Το ξέρω ότι δεν ευθύνομαι, αλλά δεν παύει να είμαι η μάνα του φονιά. Δεν πίστευα ποτέ ότι το παιδί μου θα κάνει τέτοια πράγματα. Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Δεν είμαι σε θέση να κάνω τίποτα. Δεν ξέρω για ποιον να πρωτοκλάψω. Από τη μία στεναχωριέμαι γιατί είναι παιδί μου, από την άλλη νιώθω, μίσος, θυμό. Αν ήμουν εκεί θα είχα πάει μέσα στο αστυνομικό τμήμα να τον σκοτώσω».

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της βίαιης διακοπής κύησης, της ληστείας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή