Αποφασισμένοι οι αγρότες στο Σύνταγμα: «Ενωμένοι μέχρι τέλους» - «Παλεύουμε για όλη την κοινωνία»

Αγρότες απ' όλη την Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα

Αποφασισμένοι οι αγρότες στο Σύνταγμα: «Ενωμένοι μέχρι τέλους» - «Παλεύουμε για όλη την κοινωνία»
2'

«Πλημμυρισμένο» με αγρότες και τρακτέρ είναι ήδη το Σύνταγμα ενώ αναμένονται να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερα μέσα στις επόμενες ώρες, με τους περισσότερους διαδηλωτές να τονίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω αν δεν εισακουστούν και υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Μιλώντας στο Newsbomb μερικοί από τους αγρότες που βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας μαζί με τα οχήματά τους επισημαίνουν πως «είμαστε ενωμένοι μέχρι τέλους».

«Αυτό που γίνεται σε όλη την Ευρώπη είναι αυτό που προσπαθεί ο αγρότης να διατάξει, δηλαδή η διατροφική επάρκεια κάθε χώρας. Παλεύουμε για όλη την κοινωνία, τους λαούς της Ευρώπης, να έχουν φαγητό». Τόνισε πως «είμαστε παραγωγοί φαγητού, όχι μόνο αγρότες». Συμπλήρωσε πως «παλεύουμε απέναντι σε μία αγροτική πολιτική που προσπαθεί να εξοντώσει την παραγωγή φαγητού, σε μία πολιτική που θέλει όλη την κοινωνία να τρώει πλαστικά, βιομηχανοποιημένα και μεταλλαγμένα προϊόντα. Είμαστε οι τελευταίοι που παλεύουμε για να έχει ο λαός φαγητό» εξηγώντας πως πρόκειται για φυτικές ύλες, ζωικές, αλιείας και μελισσοκομίας.

Ένας τυροκόμος από την Αίγινα τόνισε πως «είμαστε ενωμένοι μέχρι τέλους για να πάρουμε τα δίκαια αιτήματα που ζητάμε». Εξήγησε πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος παραγωγής. «Μας τα παίρνουν σε πολύ χαμηλή τιμή και οι τιμές αυξάνονται στο ράφι».

Ένας άλλος αγρότης από την Εύβοια επισήμανε πως λόγω της κακοκαιρίας «μας έχουν καεί όλα τα ελαιόδεντρα», εξηγώντας πως πρόκειται για χιλιάδες στρέμματα. Τόνισε επίσης πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της τοποθέτησης των φωτοβολταϊκών. Συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει καλλιέργεια, κηπευτικά, σιτάρια, καλαμπόκια».

Τέλος, ένας αγρότης από την Κρήτη επισήμανε πως «μας πνίγει η φτώχεια. Η αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας έχει πνίξει, μας βγάζει έξω από τη γη και την παραγωγή μας. Ζητούμε αφορολόγητο πετρέλαιο, γιατί παράγουμε τον πλούτο που ταΐζει τον λαό μας. Δεν μπορούν να μας παίρνουν τα προϊόντα τσάμπα. Είμαστε στον δρόμο εδώ και έναν μήνα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή