«ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΤΣ

Τελικός Conference League: Εκτός γηπέδου 300 φίλαθλοι του Ολυμπιακού, τα προμηθεύτηκαν αντικανονικά

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για εκατοντάδες οπαδούς του ΟΣΦΠ. «Αστακός» η περιοχή ενόψει του μεγάλου τελικού του Europa Conference League - 5.000 αστυνομικοί επί ποδός και drones στον αέρα - Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πώς θα λειτουργήσει ο ΗΣΑΠ
Τελικός Conference League: Εκτός γηπέδου 300 φίλαθλοι του Ολυμπιακού, τα προμηθεύτηκαν αντικανονικά
7'

Ελάχιστες ώρες απέμειναν για το εναρκτήριο λάκτισμα στην «Αγιά Σοφιά» της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ο Ολυμπιακός στο σημαντικότερο ματς της ιστορίας του, αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα, με στόχο το ευρωπαϊκό τρόπαιο του Conference League.

Χιλιάδες οπαδοί, Έλληνες και Ιταλοί, ετοιμάζονται να μεταβούν στο στάδιο, ενώ τα μέτρα ασφαλείας σε όλο το Λεκανοπέδιο και κυρίως στους δρόμους πέριξ του γηπέδου, είναι δρακόντεια. Οι πύλες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19:00.

Ωστόσο, προέκυψε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, ενώ 300 φίλαθλοι δυστυχώς δεν θα έχουν πρόσβαση στογήπεδο. Φίλαθλοι του Ολυμπιακού προμηθεύτηκαν με αντικανονικό τρόπο 600 περίπου «μπλε» εισιτήρια μέσω Ιταλών φιλάθλων και όχι μέσω του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος ασφάλειας καθώς θα υπήρχε παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού μέσα σε οργανωμένους φιλάθλους της Φιορεντίνα!

Η Ελληνική Αστυνομία, με δεδομένο την πληρότητα του γηπέδου, κατάφερε και βρήκε λύση εξασφαλίζοντας χώρο για 300 άτομα ενώ για τα υπόλοιπα άτομα η UEFA προχωρά στην ακύρωση των εισιτηρίων, καθώς όπως προαναφέρθηκε, για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούν να βρίσκονται στις κερκίδες μέσα στους φιλάθλους της Φιορεντίνα.

Λίγο νωρίτερα η UEFA έδωσε οδηγίες για την προσέλευση των φιλάθλων και με νέα της προειδοποίηση, τονίζει ότι όσοι έχουν στην κατοχή τους μπλε εισιτήριο, θα πρέπει να φορούν είτε ρουχισμό της Φιορεντίνα, είτε ουδέτερο.

«Εάν έχετε μπλε εισιτήριο, πρέπει να φοράτε ρουχισμό της Φιορεντίνα ή ουδέτερο ρουχισμό για να αποκτήσετε πρόσβαση στο γήπεδο. Η είσοδος δεν θα σας επιτραπεί εάν φοράτε ρούχα οποιασδήποτε άλλης ομάδας ή και εθνικής ομάδας», αναφέρει.

Δείτε εικόνες γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας

Την ίδια ώρα, οι οπαδοί της Φιορεντίνα, συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία, από τα αξιοθέατα του κέντρου της Αθήνας, μέχρι το ΟΑΚΑ, από όπου μετά τις 17:00 θα αρχίσουν να μεταβαίνουν οργανωμένα προς το γήπεδο.

Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

O σχεδιασμός περιλαμβάνει:

  • το σύνολο των αναγκαίων μέτρων, προσδιορίζοντας με σαφήνεια, τον αριθμό και τα καθήκοντα των εμπλεκομένων αστυνομικών και υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής της αθλητικής αναμέτρησης και των παράλληλων εκδηλώσεων,
  • την προστασία αθλητών και λοιπών αθλητικών παραγόντων, θεατών, επισήμων, αξιωματούχων, δημοσιογράφων κ.λπ.,
  • την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής συγκέντρωσης, παραμονής και μεταφοράς των φιλάθλων,
  • την εξασφάλιση άνετης προσέλευσης – παραμονής και αποχώρησης των φιλάθλων από την εγκατάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για άτομα με αναπηρία,
    την πρόληψη πράξεων βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων και γενικότερα την αποτροπή και αποθάρρυνση έκνομων ενεργειών.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας Αρχής, μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας, με συνεχόμενες συναντήσεις συνδέσμων της Ελληνικής Αστυνομίας και της UEFA.

Τι θα γίνει με τον Κηφισό

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ο Κηφισός δεν θα κλείσει, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο έκτακτων μέτρων αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο όπως πχ, η μετακίνηση των δυο ομάδων προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν θα κλείσουν όλες οι λωρίδες κυκλοφορίες, ωστόσο θα γίνουν ρυθμίσεις όπως ο αποκλεισμός κάποιας, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για τη δεξιά λωρίδα.

Τροχαία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Ήδη, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στις οδούς Καππαδοκίας, Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, εφαρμόζονται ρυθμίσεις με –κατά περίπτωση- προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

Ο κύριος όγκος ωστόσο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσει από αύριο και θα εφαρμόζεται σταδιακά από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

Μεταξύ αυτών είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από τις απαγορεύσεις θα επηρεαστούν:

τμήματα των οδών Ανθέων, Αντιοχείας, ανώνυμης οδού στο Γήπεδο Ριζούπολης, Βρυούλων, Εθν. Αντιστάσεως, Ελ Αλαμέιν, Επταλόφου, Ιωνίας, Κιουτάχειας, Λαχανά, Λυκούργου, Πίνδου, Σάββα Σταματιάδη, Σεβαστείας, Σμύρνης και Τρωάδος,
σε όλο το μήκος τους οι οδοί Αγ. Τριάδος, Αδάνων, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αμισού, Αργυρουπόλεως, Αττάλειας, Βοσπόρου, Δαρδανελίων, Επικλέους, Καλλιπόλεως, Κιλικίας, Μερσίνης, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Σύλλης, Τατοΐου, Τελεσίου, Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων, στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Δεκελείας με τις Νικολάου Τρυπιά, Προύσσης, Ελευθερίου Βενιζέλου και Αναγεννήσεως καθώς και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με τις Χρήστου Μαντίκα, Ομορφοκκλησιάς και Βιθυνίας.

Αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Αθηνάς στην Πλατεία Κοτζιά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος. Η ρύθμιση αυτή ισχύει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, στον Πειραιά, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ισχύει προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων, σε

  • Εθνάρχου Μακαρίου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Δημητρίου Φαληρέως/ υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με την Λεωφόρο Ποσειδώνος/ Ομηρίδη Σκυλίτση και
  • Καραολή & Δημητρίου,στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθνάρχου Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στις παραπάνω οδούς από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ θα εφαρμοστεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πώς θα λειτουργήσει ο ΗΣΑΠ

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

  • από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
  • από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
  • από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
  • από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Η Γραμμή 1 μετά τις 6 το απόγευμα θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι - Νέο Φάληρο - Καλαμάκι

Παράλληλα, να σημειωθεί πως η μετακίνηση των φιλάθλων της Φιορεντίνα θα γίνει με τη χρήση λεωφορείων της ΟΣΥ προς και από διαφορετικό σημείο συγκέντρωσης στο ΟΑΚΑ.

Κλειστός ο εναέριος χώρος της Αττικής για ελικόπτερα και drones

Στην έκδοση ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων και ελαφρού τύπου ιπτάμενων μέσων (drones κ.λπ), για λόγους ασφαλείας στο πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού UEFA Europa Conference League.

Η οδηγία απαγόρευσης έχει ισχύ από την 14.00 ώρα της 29 Μαΐου 2024 έως και την 06.00 ώρα της επόμενης μέρας και καλύπτει περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής, στην οποία περιλαμβάνονται τα σημεία όπου θα διεξαχθεί η αθλητική διοργάνωση καθώς και σχετικές με αυτή εκδηλώσεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι ειδικές και κρατικές πτήσεις και σε ύψος όχι μικρότερο των 5.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή