Άγιοι Ανάργυροι: «Η δέσμευση για δικαιοσύνη είναι ακλόνητη», λένε πηγές της ΕΛΑΣ για την ΕΔΕ

Η απάντηση της ΕΛΑΣ σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιστροφή της ΕΔΕ για τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, από τον Συνήγορο του Πολίτη.
Άγιοι Ανάργυροι: «Η δέσμευση για δικαιοσύνη είναι ακλόνητη», λένε πηγές της ΕΛΑΣ για την ΕΔΕ
1'

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο Συνήγορος του Πολίτη επέστρεψε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση της ΕΛΑΣ αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της Κυριακής Γρίβας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, λόγω παραλείψεων και κενών που υποστήριξε πως υπάρχουν.

Πηγές της ΕΛΑΣ υπογράμμισαν πως «πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν», μεταξύ άλλων.

«Η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η αποτύπωση όλων των πτυχών της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους.

Η δέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι ακλόνητη και η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων», ανέφεραν ακόμη πηγές της ΕΛΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή