2χρονη με εγκαύματα: Έρευνα σοκ για τα εύφλεκτα υλικά - Τι λένε οι ειδικοί για το περιστατικό

Συγκλονίζει η έρευνα για την περίπτωση της 2χρονης που απέκτησε εγκαύματα από ανάφλεξη

2χρονη με εγκαύματα: Έρευνα σοκ για τα εύφλεκτα υλικά - Τι λένε οι ειδικοί για το περιστατικό
2'

Με εγκαύματα στο 60% του σώματός της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων η 2χρονη που κάηκε το φόρεμά της από ανάφλεξη, όταν ο πατέρας της έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητό του.

Ο ηλεκτρολόγος - μηχανικός ΕΜΠ, Γ. Περιβολιώτης μίλησε στο «Tlive» για τα εύφλεκτα υφάσματα και την αιτία που άρπαξαν φωτιά τα ρούχα του 2χρονου παιδιού την ώρα που φέρεται ο πατέρας της να έβαζε βενζίνη με μπιτόνι στο αυτοκίνητο.

«Είναι δυνατόν να αναφλεγεί μια ποσότητα καυσίμου ξεκινώντας η έναυση από τις αναθυμιάσεις όταν έρθουν σε επαφή με μία πολύ θερμή επιφάνεια ή από σπινθήρα ηλεκτρικής εκκένωσης.

Μία τέτοια ηλεκτρική εκκένωση θα μπορούσε να προκληθεί από την επαφή δύο ατόμων.»

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και η αναφορά της Πυροσβεστικής για το εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η εκπομπή «Tlive», έμποροι υφασμάτων σχολιάζοντας την ποιότητα του υφάσματος του ρούχου του κοριτσιού, αναφέρουν ότι τα τούλινα υφάσματα που συνδυάζονται με φόδρες, χωρίς αντιστατική επεξεργασία κινδυνεύουν να προκαλέσουν παρόμοια σκηνικά με μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Θεσσαλονίκη: «Η κόρη μου ήρθε από πίσω και με αγκάλιασε» - Σε κρίσιμη κατάσταση το 2χρονο κοριτσάκι

Συγκλονίζουν οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση ανάφλεξης στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα ένα 2χρονο κοριτσάκι να έχει υποστεί εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του κορμιού της.

Πιο συγκεκριμένα, στην κάμερα εκπομπής του Alpha μίλησε ο πατέρας της 2χρονης εξηγώντας το περιστατικό. Ο ίδιος βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ μη γνωρίζοντας πως προήλθε η ανάφλεξη.

«Έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου με μπιτόνι και χωνί. Τότε η κόρη μου ήρθε από πίσω και με αγκάλιασε. Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση πώς προκλήθηκε ο σπινθήρας, δεν μπορώ να το αιτιολογήσω».

Νωρίτερα, στον ANT1 μίλησε και η διευθύντρια της ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, Ελπίδα Χοχλιουρού, όπου νοσηλεύθηκε αρχικά το μικρό αγγελούδι πριν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία.

Η κ. Χοχλιουρού ανέφερε πως «οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση για να σώσουν τη ζωή της και μετά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», συμπληρώνοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα εγκαύματα είναι σχεδόν σε όλη την επιφάνειά του σώματός της. Τέλος, πρόσθεσε πως «το παιδί παραμένει διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση και θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλα χειρουργεία».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή