Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει Πανελλαδικές - Πού θέλει να περάσει

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που εκτίει την ποινή του για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά στις φυλακές Μαλανδρίνου, διαγωνίστηκε την Παρασκευή στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Intime News
2'

Στις Πανελλαδικές εξετάσεις παίρνει φέτος μέρος και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που εκτίει την ποινή του για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά στις φυλακές Μαλανδρίνου, διαγωνίστηκε την Παρασκευή στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

Σύμφωνα με το MEGA, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πέρυσι ήθελε να περάσει στη Νομική ενώ στόχος του φέτος είναι η Ψυχολογία και η Κοινωνιολογία.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος διαβάζει καθημερινά ενώ απασχολείται και στην οικονομική διαχείριση της καντίνας του σωφρονιστικού καταστήματος.

«Δικαίωμα των κρατουμένων η εκπαίδευση»

Αναφερόμενος στην εκπαίδευση των κρατουμένων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, δήλωσε:

«Στον πυρήνα της σωφρονιστικής πολιτικής βρίσκεται και η εκπαίδευση των κρατουμένων που είναι ένα δικαίωμα, ένας όρος για την κοινωνική επανένταξη και για τη μη υποτροπή. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ενισχύσουμε τις εκπαιδευτικές δομές σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα και να δώσουμε το δικαίωμα σε κάθε κρατούμενο να μορφωθεί, να αναπτύξει τις ατομικές και κοινωνικές του δεξιότητες. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε διαμορφώσει εκπαιδευτικές δομές σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα».

Όπως είπε: «Μεταξύ αυτών δίνουμε και το δικαίωμα σε κάθε κρατούμενο, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε μέσα σε μία εκπαιδευτική δομή που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα, είτε και κατ΄ ιδίαν να μπορεί να αιτηθεί και να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις».

«Κάθε αίτηση γίνεται και εξετάζεται από το αρμόδιο συμβούλιο. Αυτό που θέλουμε να γίνει κατανοητό είναι ότι ανεξάρτητα από το αδίκημα το οποίο έχει διαπράξει, είναι ένα δικαίωμα το οποίο θέλουμε να δώσουμε σε κάθε κρατούμενο ακριβώς για να αποφύγουμε οποιαδήποτε υποτροπή και τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων, είτε εκτός είτε και εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων», σχολίασε.

Και πρόσθεσε: «Όταν κριθεί από το συμβούλιο ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά της υπόθεσης και προσωπικότητας κάθε κατηγορουμένου δείχνουν ότι βασικός σκοπός δεν είναι η εκπαίδευση αλλά κάτι άλλο, μπορεί να αρνηθεί αυτό το δικαίωμα. Βασικός στόχος της σωφρονιστικής πολιτικής είναι να δώσουμε το δικαίωμα στους κρατουμένους να εκπαιδευτούν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή