Κρήτη: Ο 6χρονος «το έσκασε» από το σπίτι για να πάει στην παραλία και πνίγηκε

Ο μικρός Νικόλας βρισκόταν στο σπίτι μαζί με την μητέρα του, από την οποία ζητούσε επίμονα να τον πάει για μπάνιο, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε, καθώς δεν μπορούσε, αφού είχε το μωρο της οικογένειας
Κρήτη: Ο 6χρονος «το έσκασε» από το σπίτι για να πάει στην παραλία και πνίγηκε
Foto kik
3'

Τραγική τροπή έλαβε η επιθυμία του 6χρονου Νικόλα να κολυμπήσει στη θάλασσα, που τόσο αγαπούσε, καθώς το μικρό αγόρι πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από κύματα.

Όλα συνέβησαν στην Άρβη του Δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ο 6χρονος ο οποίος ήθελε επίμονα να πάει στην παραλία διέφυγε της προσοχής της μαμάς του και λίγη ώρα άφηνε την τελευταία του πνοή στο νερό.

Ο μικρός Νικόλας βρισκόταν στο σπίτι μαζί με την μητέρα του, από την οποία ζητούσε επίμονα να τον πάει για μπάνιο, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε. Ο μικρός όμως κάποια στιγμή κατάφερε και διέφυγε της προσοχής της και πήγε στην παραλία, δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο της Άρβης.

«Το πήρε το ρεύμα και το έφερε στο λιμάνι»

Η οικογένεια με καταγωγή από την Αλβανία ζει στην Κρήτη, όπου ο 6χρονος έχει γεννηθεί, ενώ πριν από λίγο καιρό γεννήθηκε και το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Η μαμά του όταν συνέβη το κακό ήταν στο σπίτι με το μωρό, ενώ ο πατέρας του δούλευε. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι σύμφωνα με το cretalive.gr δουλεύουν όπου βρουν, για ένα μεροκάματο, κυρίως στα θερμοκήπια, για να μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, με όσους τους γνωρίζουν να κάνουν λόγο για εξαίρετους ανθρώπους.

Όταν η μητέρα έμαθε τα νέα για τον γιο της, οι σκηνές που ακολούθησαν θύμιζαν αρχαία τραγωδία, αφού η γυναίκα είχε ήδη αντιληφθεί ότι το παιδί έλειπε και τον έψαχνε εναγωνίως.

«Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν. Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, πήγαινε τακτικά στη θάλασσα. Σήμερα βρέθηκε μόνο του κι όταν το ανακάλυψαν ήταν πλέον αργά», είπε ο Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος Βιάννου στο MEGA.

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

«Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε στο Cretalive.gr ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του μικρού παιδιού.

«Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», πρόσθεσε με νόημα ο κύριος Καρπαθάκης τονίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι εξαίρετοι άνθρωποι, που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους.

Όταν οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν τον μικρό αναίσθητο στη θάλασσα αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ και έσπευσε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βιάννου, ενώ στην παραλία έγινε προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ήταν ήδη νεκρός.

Το αγόρι διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας, ενώ οι δύο γονείς οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, θα σχηματιστεί σε βάρο του δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή