Λιόσια: «Καθαρή» βγήκε η ψυχιατρική εξέταση του άνδρα που έκαψε τη σορό του πατέρα του

Λιόσια: «Καθαρή» βγήκε η ψυχιατρική εξέταση του άνδρα που έκαψε τη σορό του πατέρα του
EUROKINISSI.
3'

Χωρίς κανέναν απολύτως αστερίσκο θα συνεχισθεί η ποινική διαδικασία εις βάρος του 59χρονου άνδρα, που ομολόγησε ότι έκαψε τη σορό του 82χρονου πατέρα του μέσα στην αυλή του σπιτιού τους, στα Λιόσια.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο έπειτα από εντολή του εισαγγελέα, ωστόσο, ο γιατρός που τον εξέτασε, τόνισε ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και έτσι, αύριο (03/06) θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο ώστε να δικασθεί για τα αδικήματα που κατηγορείται.

«Όντως μύριζε πάρα πολύ», αποκαλύπτουν γείτονες

«Μύριζε πολύ, για να μπω στο αυτοκίνητο φόραγα τη μπλούζα πάνω στη μύτη», περιέγραψε γειτόνισσα του 59χρονου στα Άνω Λιόσια για τη δυσοσμία, που έκανε τους γείτονες να καλέσουν τους αστυνομικούς και να αποκαλυφθεί η απανθρακωμένη σορός του 82χρονου.

«Ήξερα και τον πατέρα και τον γιο. Πρέπει να μένουν γύρω στα 12 χρόνια. Η μαμά του είχε πεθάνει, οπότε ήταν ο γιος μαζί με τον πατέρα. Ο πατέρας δεν το είχε πάρει πολύ καλά, είχε πέσει πάρα πολύ ψυχολογικά. Ήταν και πολύ απομονωμένοι σαν άνθρωποι. Ο κύριος … ξέραμε από τον μπαμπά του ότι είναι καθηγητής μαθηματικών.

Τα τελευταία χρόνια δεν δούλευε γιατί ο παππούλης ήθελε 24 ώρες το 24ωρο φροντίδα, γιατί είχε πάθει άνοια», επεσήμανε γειτόνισσα, μιλώντας στο MEGA.

«Την Παρασκευή πριν γίνει το συμβάν είχα παρκάρει στην γκαραζόπορτά τους. Όντως μύριζε πάρα πολύ. Για να μπω στο αυτοκίνητο φόραγα τη μπλούζα πάνω στη μύτη. Το πρωί της Παρασκευής βγήκαμε έξω βρήκαμε ένα σημείωμα από τον κύριο… κι έλεγε να μην αφήσουμε ξανά τα αυτοκίνητά μας από τη μεριά του σπιτιού γιατί θα φέρει την αστυνομία. Είδα γύρω στον Μάρτη τον παππούλη, η μαμά μου τον είχε δει λίγο πριν το Πάσχα» επεσήμανε η γειτόνισσα.

«Η τελευταία εικόνα που έχω από τον παππού, γύρισε ένα βράδυ και είχε πιάσει με τα δύο του χέρια τα κάγκελα και έκλαιγε και μου λέει “σε παρακαλώ βοήθησέ με, με χτυπάει, μου παίρνει τα λεφτά της σύνταξης μου και δεν με αφήνει να βγω”. Φαντάστηκα ότι είναι της άνοιας. Μίλαγε πάρα πολύ ήρεμα στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί πήγαν προς την μυρωδιά, ακούμε μια φασαρία “εντάξει μη μου βάζετε χειροπέδες, θα σας τα πω όλα”», συμπλήρωσε.

Το χρονικό της μακάβριας υπόθεσης

Το κουβάρι άρχισε να «ξετυλίγεται» το βράδυ της Παρασκευής (31/05), όταν οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για έντονη δυσοσμία. Στο σημείο ήταν και ο γιος του θύματος, ηλικίας 55 ετών, που όπως φέρεται να ισχυρίσθηκε στους αστυνομικούς, είχε το πτώμα σε δωμάτιο τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, είχε συνέχεια ανοιχτό στο δωμάτιο έναν ανεμιστήρα, όπως υποστήριξε ακόμη.

«Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά και αναγκάστηκα να τον κάψω. Ο πατέρας μου πέθανε πριν από αρκετές εβδομάδες. Δεν τον τεμάχισα. Όπως τον μετέφερα με το στρώμα έφευγαν κάποια μέλη από τη σορό. Δεν είχα λεφτά για να τον θάψω», ανέφερε ο γιος.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο έμενε ο 55χρονος συνομίλησε με τον κατηγορούμενο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη συζήτηση που είχαν ο νέος ιδιοκτήτης τού ανέφερε πως θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι για ακόμη δύο – τρεις μήνες μέχρι να βρει νέα στέγη. Ο νέος ιδιοκτήτης, ωστόσο, παρατήρησε ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία και όταν τον ρώτησε, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως πιθανότατα κάποιο γατάκι είχε πεθάνει.

Μάλιστα τού είπε ότι καθάριζε το σπίτι για να του το παραδώσει, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί τη σορό του πατέρα του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή