Αντιπυρική περίοδος: Τα υποχρεωτικά μέτρα για τα οικόπεδα - Τι να προσέξουν οι πολίτες

Τα ακαθάριστα οικόπεδα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την ώρα που η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει
Αντιπυρική περίοδος: Τα υποχρεωτικά μέτρα για τα οικόπεδα - Τι να προσέξουν οι πολίτες
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η πρόληψη πυρκαγιών στη χώρα μας ενόψει του καλοκαιριού αλλά και του καύσωνα που έχει ήδη ξεκινήσει να δείχνει τα νύχια του. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εντοπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο στα ακαθάριστα οικόπεδα.

Οι πολίτες καλούνται να φροντίσουν ώστε τα εν λόγω οικόπεδα να καθαριστούν. Μάλιστα, είναι αντιμέτωποι με νέο κανονισμό προστασίας, ωστόσο οι διατάξεις προκαλούν συχνά σύγχυση, ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δασικές περιοχές.

Απαραίτητη από φέτος είναι η τεχνική έκθεση του μηχανικού. Υποχρεωτικό για φέτος είναι να καθαρίσουν από ξερόχορτα τα οικόπεδά τους και να απομακρύνουν όλα τα εύφλεκτα υλικά από τις αυλές, τους κήπους και τις αποθήκες τους, όπως καυσόξυλα, μπουκάλες υγραερίου, δοχεία με καύσιμα.

Υποχρεωτικό επίσης είναι να έχουν κλαδέψει όλα τα δένδρα τους, να μην πλησιάζουν τα παντζούρια και αν χρειάζεται να κόψουν ακόμα και δένδρα που ακουμπούν στις στέγες. Θα πρέπει τα δένδρα να απέχουν τουλάχιστον τρία μέτρα από το κέλυφος του κτιρίου και για δένδρα ύψους έως τριών μέτρων να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ενάμιση μέτρο. Η μέτρηση γίνεται από το μακρύτερο κλαδί του ενός δέντρου στο κοντινότερο του άλλου δέντρου.

Στον αγώνα για την πρόληψη των πυρκαγιών ακολουθούν και επιπλέον μέτρα, όπως η κατασκευή μάντρας ύψους ενός μέτρου με άκαυστα υλικά, η τοποθέτηση πυράντοχων κουφωμάτων και υδρορροών, ακόμα και η αντικατάσταση στέγης και συστημάτων αυτόματης πυρόσβεσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή