Σύμη: Ελικόπτερο στη «μάχη» για τον εντοπισμό του Μάικ Μόσλι - Αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC

Έρευνες από αέρος για τον εντοπισμό του  Βρετανού Μάικ Μόσλι που αγνοείται στη Σύμη.
Σύμη: Ελικόπτερο στη «μάχη» για τον εντοπισμό του Μάικ Μόσλι - Αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC
3'

Κορυφώνεται η αγωνία για τον Βρετανό γιατρό και δημοσιογράφο του BBC, Δρ. Μάικ Μόσλι ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρης (05/06) στη Σύμη, με τις έρευνες στον νησί να παραμένουν άκαρπες.

Την τελευταία ώρα στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μάικ Μόσλι παίρνει μέρος και ελικόπτερο το οποίο «χτενίζει» την περιοχή από αέρος για την εύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν στα ίχνη του 64χρονου παρουσιαστή.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Μόσλι βρίσκονταν στην παραλία και εκείνος αποφάσισε να κάνει μία βόλτα και να επιστρέψει εκεί όπου έμεναν, ωστόσο, δεν επέστρεψε ποτέ, με το κινητό του τηλέφωνο να εντοπίζεται στο δωμάτιο του ζευγαριού.

Οι δυό τους βρίσκονταν στη Σύμη για διακοπές μετά την ολοκλήρωση της κοινής τους περιοδείας, με τίτλο «Τρώτε καλά, κοιμηθείτε καλύτερα, ζήστε περισσότερο».

«Μπορεί να ζαλίστηκε, να έπεσε στη θάλασσα και να τον έχει παρασύρει το κύμα»

«Μου φαίνεται απίθανο να είναι στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του και εξετάζεται η πληροφορία ότι έφθασε στο Πεδί να είναι λανθασμένη. Πριν φθάσει στο δρομάκι εκείνο, μπορεί να ζαλίστηκε, να έπεσε στη θάλασσα και να τον έχει παρασύρει το κύμα. Μπορεί να έπαθε καμιά ανακοπή, πολλά είναι τα σενάρια», ανέφερε ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, σε ένα δραματικό σενάριο για την υπόθεση.

Να σημειωθεί δε ότι τις τελευταίες ώρες, η είδηση της εξαφάνισης του Δρ. Μάικ Μόσλι έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των βρετανικών Μέσων ενημέρωσης. Η Independent αναφέρεται στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί, οι οποίες –όπως γράφει– διατηρήθηκαν και κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας.

«Γκουρού» της διατροφής, με δικό του podcast

Ο Δρ. Μάικ Μόσλι αποτελεί πολύ γνώριμο πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς, αφού είναι γνωστός για τις συμβουλές στη διατροφή αλλά και τη διαλειμματική νηστεία, με το πρόγραμμα The Fast 800 και τη δίαιτα 5/2, καθώς και την υποστήριξη διατροφών χαμηλών σε υδατάνθρακες και κετογονικές.

Ακόμη, έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο για το πώς η διατροφή μπορεί να συμβάλει στη βελτιώση του ύπνου, αποκαλύπτωντας μάλιστα ότι έπασχε από χρόνια αϋπνία. Πολύ τακτικά εμφανίζεται στο podcast υγείας του BBC, Just One Thing, έχοντας γίνει ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους τηλεοπτικούς γιατρούς στη Μεγάλη Βρετανία.

Σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία στην Οξφόρδη, ενώ, αρχικά δοκίμασε τις δυνάμεις του ως επενδυτικός τραπεζίτης, αλλά στη συνέχεια επανεκπαιδεύθηκε ως γιατρός και πήρε το πτυχίο του, αφού σπούδασε στο Royal Free Hospital του Λονδίνου.

Ο Δρ. Μόσλι εντάχθηκε στο δυναμικό του BBC ως εκπαιδευόμενος βοηθός παραγωγού και μετά την παραγωγή εκπομπών για τον τηλεοπτικό σταθμό πέρασε και μπροστά στην κάμερα ως παρουσιαστής. Η γυναίκα του, Δρ. Κλερ Μπέιλι, είναι γενική γιατρός και επίσης αρθρογράφος της DailyMail και μαζί έχουν τέσσερα παιδιά.

Κέρδισε βραβείο Emmy για το επιστημονικό ντοκιμαντέρ, The Human Face, το οποίο παρουσιάσθηκε από τον Τζον Κλιζ και περιλάμβανε μία σειρά προσώπων συμπεριλαμβανομένων των Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Πιρς Μπρόσναν και Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή