Dr Michael Mosley: Ποιος είναι ο Βρετανός γιατρός που αγνοείται

Ο Dr Mosley και η σύζυγός του Dr. Bailey βρίσκονταν στη Σύμη για διακοπές, όταν ο 67χρονος εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 
Dr Michael Mosley: Ποιος είναι ο Βρετανός γιατρός που αγνοείται
4'

Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από τις ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό του Βρετανού Dr Michael Mosley, παρουσιαστή του BBC και αρθρογράφου της Daily Mail, ο οποίος εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ βρισκόταν σε παραλία της Σύμης.

Ο τηλεοπτικός «γκουρού» της υγιεινής διατροφής, βραβευμένος στη Βρετανία για τη δουλειά του χάθηκε όταν, ενώ βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου θέλησε να γυρίσει με τα πόδια εκεί όπου έμενε με την σύζυγό του, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ, με την 62χρονη Clare Bailey να δηλώνει το απόγευμα της Τετάρτης την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

Η αστυνομία φοβάται ότι ο 67χρονος δημοσιογράφος μπορεί να «έπεσε από ύψος» όταν ξεκίνησε για πεζοπορία κατά μήκος της παραλίας περίπου στη 1:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενω κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ομάδες εντοπισμού άρχισαν να ακολουθούν την διαδρομή του Mosley μήπως τον βρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, βρίσκονταν στην παραλία και εκείνος αποφάσισε να κάνει μία βόλτα και να επιστρέψει εκεί που έμεναν, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ, με το κινητό του τηλέφωνο να εντοπίζεται στο δωμάτιο του ζευγαριού. Ο Dr Mosley και η σύζυγός του Dr. Bailey βρίσκονταν στη Σύμη για διακοπές μετά την ολοκλήρωση της κοινής τους περιοδείας, με τίτλο «Τρώτε καλά, κοιμηθείτε καλύτερα, ζήστε περισσότερο».

Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού με drone και εθελοντές

Αστυνομία και πυροσβεστική με ειδικό εξοπλισμό και drones έχουν στήσει επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του δημοσιογράφου του BBC, ο οποίος επιχείρησε να επιστρέψει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στο δωμάτιο του, περνώντας από το Πεδι. Η περιοχή εκεί, σύμφωνα με τους κατοίκους και τον δήμαρχο του νησιού είναι ιδιαίτερα βραχώδης και απόκρημνη, με τα σενάρια να είναι όλα ανοιχτά ακόμα και για κάποιο σοβαρό ατύχημα που μπορεί να συνέβη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην έρευνα για τον εντοπισμό του επιχειρούν πεζοί αστυνομικοί και πυροσβέστες με drone και εθελοντές, ενώ έχει ζητηθεί και η συμβολή αστυνομικού σκύλου αλλά και ελικόπτερου.

Σε μία ομάδα στο Facebook αναφέρεται: «Ομάδα έρευνας και διάσωσης έρχεται από την Αθήνα με drones και άλλο πιο εξελιγμένο εξοπλισμό για να συνεχίσει την έρευνα». Στην ανάρτηση περιλαμβάνεται φωτογραφία του γιατρού, ενώ μεταξύ άλλων γράφει: «Έχετε δει αυτόν τον άνδρα; Ξεκίνησε να επιστρέφει από τον Άγιο Νικόλαο γύρω στις 13:30 αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σπίτι. Οι φίλοι του ανησυχούν, καθώς έχουν περάσει έξι ώρες από τότε που τον είδαν τελευταία φορά. Το όνομά του είναι Dr Mike Mosley και είναι γνώριμο πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς».

Γκουρού της διατροφής με δικό του podcast

Ο 67χρονος είναι ένα πολύ γνώριμο πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς, αφού στη χώρα είναι γνωστός για τις συμβουλές του για τη διατροφή αλλά και τη διαλειμματική νηστεία, με το πρόγραμμα The Fast 800 και τη δίαιτα 5:2 καθώς και για την υποστήριξή του σε δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες και κετογονικές.

Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο για το πώς η διατροφή μπορεί να συμβάλει στη βελτιώση του ύπνου, αποκαλύπτωντας μάλιστα ότι έπασχε ο ίδιος από χρόνια αϋπνία. Πολύ τακτικά εμφανίζεται στο podcast υγείας του BBC, Just One Thing έχοντας γίνει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους τηλεοπτικούς γιατρούς στη Βρετανία.

Σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία στην Οξφόρδη, ενώ αρχικά δοκίμασε τις δυνάμεις του ως επενδυτικός τραπεζίτης, αλλά στη συνέχεια επανεκπαιδεύτηκε ως γιατρός και πήρε το πτυχίο του, αφού σπούδασε στο Royal Free Hospital του Λονδίνου.

Ο Dr Mosley εντάχθηκε στο δυναμικό του BBC ως εκπαιδευόμενος βοηθός παραγωγού και μετά την παραγωγή εκπομπών για τον τηλεοπτικό σταθμό πέρασε και μπροστά στην κάμερα ως παρουσιαστής. Η σύζυγός του, Dr Clare Bailey, είναι γενική γιατρός και επίσης αρθρογράφος της DailyMail, ενώ έχουν τέσσερα παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή