Σύμη: Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ - «Σήμερα θα ξέρουμε την τύχη του»

Σύμη: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μάικλ Μόσλει τα ίχνη του οποίου αγνοούνται για δεύτερο 24ωρο

Σύμη: Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ - «Σήμερα θα ξέρουμε την τύχη του»
4'

Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του 68χρονου Βρετανού δημοσιογράφου και γνωστού τηλεοπτικού γιατρού του BBC Μάικλ Μόσλεϊ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των στελεχών της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομίας του λιμενικού της αστυνομίας, καθώς και των εθελοντών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας συγκεκριμενοποιήθηκαν τα σημεία στα οποία θα συνεχιστούν οι έρευνες σήμερα. Οι έρευνες των Αρχών σήμερα επικεντρώνονται βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα στον λόφο της Νουλιάς.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο 68χρονος πιθανώς ξεκίνησε από το Πέδι για να πάει στην Αγία Μαρίνα από μονοπάτι και όχι με κάποιο σκάφος από θαλάσσης, κάτι που θα ήταν πιο ασφαλές. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το μονοπάτι αυτό είναι ένα δύσβατο μέρος, πολύ επικίνδυνο, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος είχε χάρτη, όπου είχε σημαδέψει το σημείο. Οι αρχές πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε αυτό το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, ο 68χρονος να έφτασε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται.

Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις αρχές, όμως, σήμερα, πεζοπόρα τμήματα θα το «χτενίσουν» μέτρο προς μέτρο, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της παρουσίας του αγνοούμενου εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί της Κύμης βρίσκονται από χθες Παρασκευή και τα τέσσερα παιδιά του 68χρονο αγνοούμενου που συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν τις έρευνες για τον εντοπισμό του πατέρα τους.

Δήμαρχος Σύμης: Πιστεύω ότι σήμερα θα βρούμε τον άνθρωπο

Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας νωρίτερα το πρωί στην ΕΡΤ εξέφρασε την εκτίμηση από τη στιγμή που έχει στοχοθετηθεί η περιοχή των ερευνών τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τους στελέχη των υπηρεσιών που τις διενεργούν.

«Πιστεύω ότι σήμερα θα τελειώσει το όλο πρόβλημα και θα βρούμε τον άνθρωπο. Ψάχνουμε απεγνωσμένα. Είναι τεράστια αγωνία που βιώνουμε όλοι» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως υπάρχουν πάνω από 100 150 ξένοι δημοσιογράφοι στο νησί, που καλύπτουν το θέμα.

Σήμερα αναμένονται ακόμη πυροσβέστες που θα έρθουν από τη Ρόδο προς αντικατάσταση του υπάρχοντος κλιμακίου για να συνδράμουν στην έρευνα ενώ θα σηκωθούν και drones.

Ανησυχία και προβληματισμός στη Βρετανία

Στο μεταξύ η αγωνία είναι στο κόκκινο στη Βρετανία που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση με εκτενή ρεπορτάζ με την εξαφάνιση του 68χρονου να είναι το πρώτο θέμα στη χώρα μετά τις εκλογές.

Τα 24 κανάλια ενημέρωσης BBC και SKYNEWS όπως και οι Times και η Telegraph έχουν δημοσιογραφική αποστολή που καλύπτουν επί τόπου τις έρευνες των ελληνικών αρχών αλλά και τις μαρτυρίες των ανθρώπων στη Σύμη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «στηρίζει την οικογένεια του Βρετανού άντρα που εξαφανίστηκε και είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

Ποιός είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ

Ο Μάικλ Μόσλεϊ σπούδασε ιατρική στο Λονδίνο, είναι πτυχιούχος γιατρός, αλλά τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται ως δημιουργός ντοκιμαντέρ και βραβευμένος επιστημονικός δημοσιογράφος. Έχει γράψει βιβλία για την υγεία, τη διατροφή και την άσκηση, και έχει το δικό του podcast. Συνεργάζεται με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC, το κανάλι ITV, το κανάλι Chanel4, την Telegraph και έχει εβδομαδιαία στήλη στη Daily Mail.

Είναι εξαιρετικά δημοφιλής, στη Βρετανία, προσφιλής, και πολύ παραγωγικός.

Τα προγράμματα του έχουν κερδίσει βραβεία ανάμεσα τους, ένα EMMY και ανακηρύχθηκε «ιατρικός δημοσιογράφος της χρονιάς» από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Έχει κάνει εκτεταμένες έρευνες για τη διατροφή, την άσκηση υψηλής έντασης και τον αντίκτυπο των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην υγεία.

Στην εκπομπή του BBC, Trust Me I’m a Doctor (Εμπιστέψου Με Είμαι Γιατρός), ο Michael Mosley διερευνά σε επιστημονικά εργαστήρια τα πιο πρόσφατα στοιχεία πίσω από ισχυρισμούς υγείας και πρωτοσέλιδα – για παράδειγμα, εάν η ζάχαρη είναι πραγματικά ο «νέος καπνός», για το αλκοόλ, και αν πρέπει να ανησυχούμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Έχει επίσης δημιουργήσει μεγάλα πειράματα εξετάζοντας τα οφέλη της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών, εάν το μαγείρεμα με κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και πώς να αυξήσουμε τα επίπεδα βιταμίνης D.

Η εξαφάνιση του αποτελεί σοκ για τους συνεργάτες τους, ενώ τα τέσσερα παιδιά του που βρίσκονται στη Σύμη, λέγεται ότι θα κάνουν την ίδια διαδρομή που πιθανόν έκανε ο πατέρας τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή