ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Σύμη: «Απροσδιόριστη» η αιτία θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ - Νέο βίντεο με τις τελευταίες του στιγμές

«Απροσδιόριστος» παραμένει ο λόγος του θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ, έπειτα κι από την ιατροδικαστική εξέταση, ενώ οι Αρχές εξετάζουν ένα νέο βίντεο, που φέρεται να τον απεικονίζει, στις τελευταίες του στιγμές.
Σύμη: «Απροσδιόριστη» η αιτία θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ - Νέο βίντεο με τις τελευταίες του στιγμές
5'

Ένα βίντεο ντοκουμέντο, έχει στα χέρια της η ασφάλεια το οποίο έχει καταγράψει καρέ καρέ τα τελευταία μέτρα της μοιραία διαδρομής, του παρουσιαστή του BBC. Στα πλάνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αχνοφαίνεται μία σκια στο βάθος να κατεβαίνει τα βράχια, πριν εξαφανιστεί.

Αν και δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ωστόσο εκτιμάται πως πρόκειται για τον Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος εξαφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές, πριν βρεθεί νεκρός σε προχωρημένη σήψη το πρωί της Κυριακή.

Από την ανάλυση του βίντεο αναμένεται να πέσει περισσότερο «φως» στο μακάβριο γεγονός του αδόκητου χαμού του Μάικλ Μόσλεϊ.

Σήμερα, διενεργήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στον Βρετανό παρουσιαστή, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ εξαιτίας της προχωρημένης σήψης είναι δύσκολο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ.

Πάντως, έως τώρα ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει αν ο 67χρονος είχε πτώση από τα βράχια, ενώ από τα λιγοστά που μπορεί να διακρίνει στη σορό δεν «βλέπει» να φέρει χτυπήματα.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και η νεκροψία στη Ρόδο. Όπως προκύπτει, ο άτυχος Βρετανός «άφησε» την τελευταία του πνοή τη μέρα που βρέθηκε, ενώ δεν υπάρχουν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Λόγω του γεγονότος ότι η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη, η αιτία θανάτου κρίνεται απροσδιόριστη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το χρονικό της εξαφάνισης, πριν το τραγικό τέλος

Τετάρτη, 4/6: Η σύζυγος ειδοποιεί την αστυνομία για την εξαφάνισή του, 6 ώρες μετά την αποχώρησή του

Ο Δρ Mosley άφησε τη σύζυγό του, Dr Clare Bailey, στην παραλία του Αγίου Νικολάου γύρω στη 1.30 μ.μ. της Τετάρτης. Πιστεύεται ότι ξεκίνησε πεζός για να διανύσει μια δημοφιλή παραλιακή διαδρομή προς το μικρό χωριό Πέδι. Η βόλτα υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, με τη διαδρομή να περιγράφεται προηγουμένως ως «καθαρό μονοπάτι».

Ο τηλεοπτικός γιατρός δεν είχε επιστρέψει στο κατάλυμα όπου διέμενε με τη σύζυγό του μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Όταν εκείνη επέστρεψε, βρήκε το τηλέφωνό του στην ίδια θέση που το είχε αφήσει πριν βγει. Η σύζυγος ειδοποίησε την αστυνομία ότι είχε εξαφανιστεί γύρω στις 7.30 μ.μ. και στη συνέχεια ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Πέμπτη, 6/6: Οι ντόπιοι διαδίδουν τα νέα για τον αγνοούμενο Μόσλεϊ, καθώς ο δήμαρχος μοιράζεται αμφιβολίες ότι βρίσκεται ακόμα στην περιοχή

Ομάδες στο FB αναλαμβάνουν να ενημερώσουν με αναρτήσεις τους. Η ομάδα «Φίλοι της Σύμης» έκανε έκκληση για μάρτυρες και χαρακτήρισε τον παρουσιαστή ως «οικείο πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς».

Μέχρι το απόγευμα, οι πυροσβέστες και το λιμενικό ένωσαν τις δυνάμεις τους με την αστυνομία να ηγείται της επιχείρησης έρευνας. Η ειδική ομάδα χρησιμοποίησε επίσης μια ομάδα από σκύλους, ελικόπτερα και ένα drone θερμικής απεικόνισης για να σαρώσει την περιοχή γύρω από το Πέδι. Το βράδυ, ο Δήμαρχος Σύμης λέει ότι είναι «αδύνατον» ο Δρ Μόσλεϊ να βρίσκεται ακόμα στην περιοχή, καθώς εκτιμά πως αν του είχε συμβεί κάτι θα είχε βρεθεί.

Παρασκευή, 7/6: Προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα - Δύτες στις έρευνες

Την Παρασκευή, εκδόθηκε νέα προειδοποίηση για τον καιρό, καθώς οι μετεωρολόγοι τόνισαν ότι οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τους 48 βαθμούς Κελσίου. Η έρευνα την Παρασκευή ξεκίνησε στις 9 το πρωί, με δύτες αργότερα να ερευνούν τον βυθό.

Εκπρόσωπος της ελληνικής πυροσβεστικής επιβεβαίωσε ότι η ελληνική αστυνομία χρησιμοποιεί σκύλους ανιχνευτές στις έρευνες . Αργότερα εκείνη την ημέρα, κυκλοφόρησαν εικόνες CCTV με τον γιατρό να περπατά στο Πέδι.

Σάββατο, 8/6: «Διάσπαση» πυροσβεστών για τις έρευνες - Φόβοι για τα φίδια

6 π.μ.: Αρχίζουν ξανά οι έρευνες. Οι πυροσβέστες άρχισαν να εξετάζουν ακτίνα 6,5 χιλιομέτρων σε ορεινή περιοχή που περιβάλλεται από θάλασσα.

Ο Μανώλης Τσιμπούκας, ο οποίος οργανώνει έρευνες για αγνοούμενους στα Δωδεκάνησα, είπε ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι του Δρ Μόσλι. Περιέγραψε την περιοχή ως «πολύ επικίνδυνη» και είπε ότι αν ανακαλυφθεί κάτι, θα εντόπιζαν τον παρουσιαστή μέσα σε μια ώρα.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί: Ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλουδούκας είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» να διακοπεί η έρευνα μέχρι να βρεθεί. Ο δήμαρχος περιέγραψε ότι η περιοχή όπου πιστεύεται ότι ταξίδεψε ο Δρ Μόσλι είναι «δύσκολο να περάσει» και είναι «μόνο βράχοι». Προκάλεσε περαιτέρω ανησυχίες όταν είπε ότι η περιοχή κατοικείται από φίδια.

10.34: Οι πυροσβέστες σήκωσαν ένα drone καθώς ανέβαιναν σε ορεινή περιοχή. Δεν υπάρχει μονοπάτι ή σκιά κοντά στην κορυφή του λόφου που βρίσκεται ανάμεσα στον κόλπο Πέδι και την Αγία Μαρίνα, όπου υποψιάζονται ότι μπορεί να περπάτησε. Έρχεται μετά από προειδοποίηση για ακραία ζέστη στην περιοχή.

Λίγο πριν τις 11 π.μ.: Μεμονωμένοι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να χωριστούν καθώς κάλυπταν μόνοι τους τεράστιες εκτάσεις απόκρημνου βραχώδους εδάφους. Ένας ένστολος είπε ότι υπήρχαν 10 από αυτούς που έψαχναν πολλές κορυφές επειδή ήταν πολύ επικίνδυνο για μεγάλα πληρώματα να εργάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κυριακή 9/6: Λίγο μετά τις 11 εντοπίζεται από δημοσιογράφους η σορός του κοντά στο σπήλαιο της Αγίας Μαρίνας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή