Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ 11ΧΡΟΝΗ

Αδιανόητη απόφαση της δικαιοσύνης: Γιατί οι 3 δικαστές είχαν χορηγήσει αναστολή στον 37χρονο βιαστή;

Ο Άρειος Πάγος διέταξε έλεγχο γιατί ήταν ελεύθερος ο 37χρονος βιαστής που δολοφόνησε την ανηψιά του
dolofonos
4'

Τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο της Ζακύνθου, διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, καθώς είχαν αποφασίσει την αποφυλάκιση του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης.

Πρόκειται για τρεις δικαστίνες που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο και χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο, παρά την καταδίκη του για βιασμό ανήλικης (14 ετών) σε 9 χρόνια!

Οι δικαστές με την απόφαση τους τότε του είχαν χορηγήσει αναστολή και έτσι ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος!

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες η αναστολή του χορηγήθηκε χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία!

Οι όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Σήμερα, και αφού η 11χρονη έχασε τη ζωή της λόγω και της κρατικής αναλγησίας, στον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και για ακόμη τέσσερα αδικήματα. Ο δράστης είναι επίσης αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της αρπαγής ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Νέα βίντεο-ντοκουμέντα

Χάρη σε βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται η δράση του 37χρονου θείου της 11χρονης λίγο πριν προχωρήσει στη δολοφονία της, προκαλώντας την οργή της τοπικής κοινωνίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Τα βίντεο καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας ενός φούρνου. Σ' αυτά φαίνεται η 11χρονη Βασιλική να προχωρά, ενώ απέναντι έχει σταματήσει με το όχημά του ο 37χρονος δράστης, έχοντας αναμμένα τα αλάρμ.

Νωρίτερα βίντεο την έχει καταγράψει να περπατά προς το κέντρο του χωριού, ενώ στη συνέχεια, σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται η 11χρονη να περπατά στο πεζοδρόμιο, με το όχημα του 37χρονου να την ακολουθεί.

Ξεσπούν οι γονείς

«Να πέσει φωτιά από τον ουρανό, θέλω δικαίωση» κραύγασε η Ιουλία, μητέρα της 11χρονης που δολοφονήθηκε στην Ηλεία.

Οι γονείς του παιδιού σπαρακτικά ζητούν δικαίωση. «Ήθελε να γίνει γιατρός χωρίς σύνορα», είπε η μητέρα στον Alpha για την 11χρονη. Περιέγραψε μάλιστα, τι έγινε το επίμαχο βράδυ που το παιδί χάθηκε.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 11χρονη Βασιλική δέχθηκε δύο χτυπήματα με το ένα από αυτά να πλήττει ζωτικά όργανα, ενώ από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ιατροδικαστή, δεν προκύπτει βιασμός.

Επεισόδια στα δικαστήρια του Πύργου Ηλείας

Νωρίτερα, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Πύργου με τους συγγενείς και τους φίλους της οικογένειας της Βασιλικής να επιχειρούν να λιντσάρουν τον 37χρονο δολοφόνο της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δολοφόνος της Βασιλικής λίγη ώρα πριν μεταβεί στα δικαστήρια, αποκάλυψε με κάθε κυνισμό γιατί έφτασε στο σημείο να σκοτώσει την ανιψιά του. Όπως είπε, ήθελε να ασελγήσει στο παιδί, εκείνο αντιστάθηκε και το δολοφόνησε, με το ένα από τα χτυπήματα να τη βρίσκει στα ζωτικά όργανα. Μετά τη δολοφονία της Βασιλικής, ο θείος της πέταξε το κατσαβίδι σε βάλτο.

Τα τελευταία στοιχεία

Η 11χρονη Βασιλική είχε εξαφανιστεί από το χωριό Μυρτιά στην Ηλεία από το βράδυ της Κυριακής και εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα χωράφι μόλις 25 χιλιόμετρα από το σπίτι του θείου της.

Σήμερα, ο 37χρονος δράστης λίγο πριν οδηγηθεί στα Δικαστήρια αποκάλυψε στις αστυνομικές Αρχές το κίνητρο της δολοφονίας της 11χρονης λέγοντας πως λίγο πριν σκοτώσει αποπειράθηκε να συνευρεθεί μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr εκείνη αρνήθηκε και όταν του είπε πως θα το πει στους γονείς της, της επιτέθηκε με το κατσαβίδι και την σκότωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως φοβήθηκε εξαιτίας του παρελθόντος του και πέταξε το κατσαβίδι στο βάλτο.

Σημειώνεται πως το παιδί ή έφερε στο λαιμό της τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και ο 37χρονος φέρεται να ομολόγησε με κυνικό τρόπο τη δολοφονία της. Άλλωστε, ήταν και αυτός που έδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που ήταν νεκρή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή