Κράτηση και πειθαρχικό για τον γνωστό δικηγόρο - Η εμπλοκή του και σε άλλο περιστατικό

Η απολογία του ενώπιον του ανακριτή ορίστηκε για αύριο Δευτέρα και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ
Κράτηση και πειθαρχικό για τον γνωστό δικηγόρο - Η εμπλοκή του και σε άλλο περιστατικό
Αρχείου
2'

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αλλά και πειθαρχικό έλεγχο είναι ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος φέρεται να χτύπησε τη σύζυγό του, επίσης δικηγόρο.

Η απολογία του ενώπιον του ανακριτή ορίστηκε για αύριο Δευτέρα και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ, καθώς για το είδος του αδικήματος που διώκεται δεν ακολουθείται η ειδική δωσιδικία των δικηγόρων.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τα πληροφορίες Newsbomb.gr, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η γυναίκα μαζί με τον γνωστό δικηγόρο σύζυγό της μετέβη σε νοσοκομείο στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι έπεσε από τις σκάλες.

Εκεί την εξέτασαν γιατροί, οι οποίοι φέρεται να διαπίστωσαν ότι η έφερε τραύματα από ανθρώπινο χέρι. Τότε, ειδοποίησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν στην κράτηση του δικηγόρου. Μάλιστα, οι πληροφορίες του Newsbomb.gr, αναφέρουν ότι η ίδια φέρεται - σε προφορικό λόγο και μόνο - να είπε ότι θα ζητήσει panic button.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η δικηγόρος αρνείται στους αστυνομικούς ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, επιμένοντας στον αρχικό ισχυρισμό της ότι «έπεσα από τις σκάλες».

Μετά τη δημοσιοποίηση, άμεση ήταν η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , όπου ανήκει ο άνδρας, θέτοντας σε εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του.

Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι με έγγραφό του ο κ. Βερβεσος ζητεί από τον πρόεδρο του πειθαρχικού του ΔΣΑ, Ζήση Κωνσταντίνου, να διερευνήσει τα αναφερόμενα στον Τύπο περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Πλέον, ο κ. Κωνσταντίνου καλείται να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση, προκειμένου να καταλήξει σχετικά με το αν θα «ανοίξει» πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Σημειώνεται, ότι πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα του εν λόγω δικηγόρου έχει εμπλακεί και σε άλλο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, πριν από χρόνια, υπόθεση για την οποία ωστόσο είχε αθωωθεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή