Απόστολος Λύτρας: Η στάση θύματος και θύτη στα βίντεο - Γιατί η 37χρονη αποκάλυψε την αλήθεια

Ντοκουμέντα για τον άγριο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα
Απόστολος Λύτρας: Η στάση θύματος και θύτη στα βίντεο - Γιατί η 37χρονη αποκάλυψε την αλήθεια
Instagram
5'

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις από τον άγριο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα. Πληθώρα ερωτημάτων γεννούν οι νέες εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, τη νύχτα που εκτυλίχθηκαν τα δραματικά γεγονότα.

Τα βίντεο ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πυροδοτούν αντιδράσεις. Από τη στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας και η τραυματισμένη σύζυγός του πλησίαζαν στην κλινική των Αμπελοκήπων μέχρι την ώρα της εξόδου του ποινικολόγου, χωρίς χειροπέδες με ένα περιπολικό να ακολουθεί τον ίδιο, την κόρη του και έναν αστυνομικό που τους συνοδεύει και λίγο αργότερα τον 52χρονο να μπαίνει στο πολυτελές τζιπ που είχε παρκάρει παρακάτω, για να ακολουθήσει το περιπολικό προς το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, χωρίς χειροπέδες και χωρίς να τηρείται η συνηθισμένη διαδικασία της σύλληψης.

Είναι 01:23 λεπτά τη νύχτα της περασμένης Κυριακής. Και εδώ βλέπουμε την Σοφία Πολυζωγοπούλου να βγαίνει από το τζιπ και να ακολουθεί τον Απόστολο Λύτρα που μιλάει στο τηλέφωνο. Η 37χρονη κλείνει την πόρτα του συνοδηγού και πιάνει με το δεξί το αριστερό της χέρι. Απέναντί της, ο Απόστολος Λύτρας ασχολείται με το κινητό του.

Από άλλη κάμερα Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου καταγράφονται στη συνέχεια να πλησιάζουν την κλινική των Αμπελοκήπων χέρι–χέρι. Κάνουν τα ίδια βήματα προς την είσοδο. Στα 7 δευτερόλεπτα που φαίνεται σε αυτό το πλάνο δεν η 37χρονβη δεν κουτσαίνει και φαίνεται να περπατάει σταθερά. Από την πρώτη στιγμή η ιδιωτική κλινική ξεκαθάρισε πως το θύμα της επίθεσης ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, που οι γιατροί την έβαλαν να κάτσει αμέσως σε αμαξίδιο.

Στο θάλαμο του νοσοκομείου η Σοφία Πολυζωγοπούλου αποκαλύπτει και οι γιατροί διαπιστώνουν τα όσα έζησε στα χέρια του συζύγου της. Για να μην του αφήσει περιθώρια διαφυγής όπως ανέφερε, ακολούθησε το πλάνο που είχε στο μυαλό της.

Σημειώνεται ότι ο ποινικολόγος μετά την ομολογία του αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Πώς το θύμα αποκάλυψε την αλήθεια

Σύμφωνα με το Mega από την πρώτη στιγμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει πως είχε υποσχεθεί στον Απόστολο Λύτρα να μην τον καταγγείλει, με αντάλλαγμα να την μεταφέρει σε νοσοκομείο. Ο ποινικολόγος αρνείται ότι της ζήτησε να μιλήσει για πτώση από σκάλα. Το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού πάντως επιμένει πως στόχος της ήταν να καταγγείλει τον σύζυγό της και να τον αιφνιδιάσει.

Όλα εκείνο το βράδυ είχαν ξεκινήσει από μία έξοδο σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης. Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου διασκέδαζαν με την παρέα τους.

Η έξοδος που οδήγησε στον άγριο ξυλοδαρμό

Το ρολόι έδειχνε 03:30 τα ξημερώματα όταν ο Απόστολος Λύτρας βγαίνει από το νοσοκομείο και παίρνει το δρόμο για το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Όχι μόνο δεν φοράει χειροπέδες, αλλά όπως προκύπτει από τα πλάνα ακολούθησε το περιπολικό με το τζιπ του.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ο ποινικολόγος έξω από την ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων. Τον συνοδεύει η μεγαλύτερη κόρη του και ένας αστυνομικός. Πίσω τους διακρίνεται το περιπολικό.

Η κάμερα που κατέγραψε την άφιξή του, με την Σοφία Πολυζωγοπούλου, τώρα τον καταγράφει να μιλάει και πάλι στο κινητό του τηλέφωνο και να μπαίνει στο τζιπ του. Δευτερόλεπτα μετά, στρίβει από το στενό το περιπολικό της αστυνομίας και ο οδηγός φρενάρει μέχρι ο Απόστολος Λύτρας να βάλει μπροστά. Ο ποινικολόγος περιμένει την κόρη του, που ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού. Μπροστά το περιπολικό και πίσω το τζιπ του Απόστολου Λύτρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Μπροστά στις κάμερες ο Απόστολος Λύτρας έπαιζε θέατρο για τις χειροπέδες τόσο κατά την έξοδό του από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όσο και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, που όμως τελευταία στιγμή αφαιρέθηκε πριν περάσει στα ενδότερα.

Στο περιθώριο των βίντεο και των εξελίξεων που τρέχουν τις τελευταίες ώρες, τόσο ο Απόστολος Λύτρας όσο και η Σοφία Πολυζωγοπούλου, αναλύουν την κατάσταση και επεξεργάζονται τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση είναι ραγδαίες, το θέμα παραμένει από την αρχή της εβδομάδας στην κορυφή της επικαιρότητας, με τα βίντεο ντοκουμέντα να ρίχνουν περισσότερο φως στην αλληλουχία των γεγονότων, στα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν μετά τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, από τον Απόστολο Λύτρα.

Ειδικοί αποκωδικοποιούν τη στάση θύματος και θύτη στα βίντεο

Σε βίντεο του mega το ζευγάρι διακρίνεται λίγο μετά τον καυγά να περπατά χέρι – χέρι. Την εικόνα αυτή εξηγεί και αναλύει στο Mega η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

«Το συναίσθημα που έχει εκείνη την ώρα είναι ο φόβος, τις περισσότερες φορές είναι σαστισμένες, προσπαθούν όταν είναι μητέρες να σκεφτούν όλα τα δεδομένα για να προστατεύσουν και την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους».

«Η ψυχολογική κατάσταση ενός θύματος ενδοοικογενειακής βίας έχει πολλές μεταπτώσεις. Πρώτα υπερισχύει το ένστικτο της επιβίωσης και στη συνέχεια παίρνει τα ηνία ο φόβος. Η περιγραφή της Σοφίας Πολυζωγοπούλου είναι χαρακτηριστική. Είναι κατανοητό να πεις ψέματα στον κακοποιητή σου για να σωθείς», είπε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Οι ειδικοί εξηγούν πως υπάρχει μια κλιμάκωση της κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινά από την λεκτική και μπορεί να φτάσει μέχρι την χειροδικία.

«Σωστά έπραξε και πάτησε το κουμπί πανικού, ακόμα και σε περίπτωση που δεν θα συνέβαινε κάτι άλλο θέλει μεγάλο χρονικό διάστημα να ξεπεράσεις αυτά τα τραύματα», συμπλήρωσε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή