Απόστολος Λύτρας: Βγαίνει σε πλειστηριασμό η μεζονέτα του δικηγόρου στο Χαλάνδρι

Ο Απόστολος Λύτρας αντιμετωπίζει προβλήματα στην αποπληρωμή χρέους για το ακίνητό του στο Χαλάνδρι, έπειτα από τη σύλληψη του για ξυλοδαρμό της συζύγου του.
Απόστολος Λύτρας: Βγαίνει σε πλειστηριασμό η μεζονέτα του δικηγόρου στο Χαλάνδρι
14'

Σε πλειστηριασμό βγαίνει ακίνητο του Απόστολου Λύτρα στο Χαλάνδρι όπου κατοικούν η πρώην σύζυγός του και οι κόρες τους, λόγω αδυναμίας ρύθμισης και αποπληρωμής χρέους.

Πρόκειται για μια έπαυλη για την οποία ο γνωστός ποινικολογός δεν έχει προχωρήσει στην τακτοποίηση του χρέους, με αποτέλεσμα το ακίνητο να βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 26 Ιουνίου.

lytras-akinito.jpg

H τιμή εκκίνησης βρίσκεται στα 367.877 ευρώ, ενώ σε πλειστηριασμό θα βγει και η θέση πάρκινγκ, με τιμή εκκίνησης στα 11.132 ευρώ.

lytras-akinito2.jpg

Το υπόγειο έχει επιφάνεια 51,37 τ.μ, το ισόγειο όπου αποτελεί την κύρια κατοικία έχει έναν ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα και μπάνιο έχει επιφάνεια 67,35 τ.μ, ενώ ο 1ος όροφος αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, δυο λουτρά, διάδρομο, ένα ημιυπαίθριο χώρο, εξώστη προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και η συνολική επιφάνεια είναι 65,52τ.μ.

Συνολικά η κατοικία έχει επιφάνεια 184,24 τ.μ.

epavli-lytras.jpg

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή «Σκοπός της εκτίμησης είναι η επιβολή αναγκαστικής κατάσχεσης των ακινήτων, ιδιοκτησίας του Απόστολου Λύτρα με πλήρη κυριότητα 100%. Η βάση της εκτίμησης είναι η αγοραία αξία».

Παραδόθηκε στις Αρχές ο Απόστολος Λύτρας

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος πήγε το απόγευμα της Τετάρτης (19/06) στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης ώστε να παραδοθεί, μερικές ώρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Αύριο, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Η πράξη μου είναι κατακριτέα, θα πληρώσω για το λάθος μου» – Αρνείται πως έστειλε απειλητικό μήνυμα

Σε δήλωση κατά την παράδοσή του, ο Απόστολος Λύτρας τόνισε πως «δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα διότι έπρεπε να ταξιδέψει η αδελφή της στην Κύπρο.

Δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Και με την πρωην σύζυγό μου, η Σοφία διατηρούσε πολύ καλή σχέση, όπως και με τον δικηγόρο που πήγε, είμαστε στο ίδιο γραφείο. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό και δε θα έβαζα ποτέ κανέναν να απειλήσει τη γυναίκα μου. Είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα και θα πληρώσω για το λάθος μου».

Όλη η απολογία του Λύτρα - «Δεν έχει λόγο να φοβάται» είπε για την Πολυζογωπούλου

Ζητώντας συγγνώμη ξεκίνησε την απολογία του στην ανακρίτρια ο Απόστολος Λύτρας υποστηρίζοντας πως η πτώση από τη σκάλα ήταν ιδέα της συζύγου του για να μην τρέχουν τα παιδιά τους παρότι όπως ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι από το προηγούμενο Σεπτέμβριο το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση για κάποιους μήνες αλλά συνέχισαν να είναι μαζί.

Για το επίμαχο βράδυ:

«Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζητησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρις να γνωρίζω το σημείο και χωρις να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισαν οδηγό ενός συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά» αναφέρει.

Ο 57χρονος έκανε λόγο για «μεγάλη ένταση και των 2» ενώ περιέγραψε: «Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τη σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών».

Αναφερόμενος στα χτυπήματα που κατάφερε στη σύζυγο του, είπε: «Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεση της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να τις πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθόλη τη διάρκεια που κρατούν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσης της από την ίδια την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00 το απόγευμα. «Μου ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι «με καλύπτει» και δεύτερον μου ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες μας» είπε στην απολογία του.

Ολόκληρη μήνυση Πολυζογωπούλου - «Γιατί τον στηρίζεις αφού τα έχεις περάσει» είπε στην πρώην σύζυγο

Παράλληλα, λεπτό προς λεπτό όσα έχουν συμβεί από το πρωί της Δευτέρας που αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας περιγράφει στην κατάθεση της στο αστυνομικό τμήμα που υπέβαλλε μήνυση χθες το βράδυ.

Μάλιστα, προσκομίζει συνομιλίες από messenger και Viber, ενώ όσα περιγράφει επιβεβαιώνονται και από τον αστυνομικό που ήταν παρών χθες όταν η πρώην σύζυγος του 57χρονου, η μεγάλη κόρη της και ένας συνεργάτης του γραφείου επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι της.

«Παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί μου που ίδιος ο ίδιος 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:34 μετά μεσημβρίαν μου απέστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό αντίγραφα των οποίων θα σας προσκομίσω. Κατόπιν αυτών αναγκάστηκα να τον κάνω αποκλεισμό μέσω σχετικής εφαρμογής που έχει το κινητό μου.
Σήμερα και ώρα 22.42 ο Κ.Γ, συνάδελφος και συνεργάτης του συζύγου μου, με προσέθεσε σε μία ομαδική συνομιλία στο Viber, στην οποία συμμετείχα εγώ, ο σύζυγος μου και ο δικηγόρος. Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό έχει γίνει κατόπιν εντολής που έλαβε από το σύζυγό μου καθώς ήδη ο δικηγόρος με έχει καλέσει πάρα πολλές φορές θέλοντας να μου μεταφέρει μηνύματα από τον σύζυγό μου, παρόλο που του έχω πει ότι δεν θέλω την παραμικρή επαφή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οπως εξηγεί, στη συνομιλία αυτή απέστειλε μηνύματα και ο Απόστολος Λύτρας, λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί της και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν χρήματα. «Να σας πω όμως ότι μετά την απολογία του και αφού αφέθηκε ελεύθερος, οι κόρες του και ο ενλόγω δικηγόρος ήρθαν από το σπίτι ζητώντας μου ρούχα και χρήματα του πατέρα τους και τους παρέδωσα κάποια ρούχα και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι».

Όπως υποστηρίζει η 37χρονη, στο σπίτι βρισκόταν οι γονείς της και σύμφωνα με την κατάθεση της, ο συνεργάτης- δικηγόρος και τα παιδιά δεν σεβάστηκαν τα βαριά της τραύματα και την άθλια ψυχική της κατάσταση. Μάλιστα, η ίδια σημειώνει: «εγώ δεν αρνήθηκα να έρθουν, απλώς ζήτησα όχι εκείνη τη στιγμή».

Η Σοφία Πολυζογωπούλου τονίζει πως «τα μηνύματα αυτά που μου απέστειλαν σήμερα για τα χρήματα αποστέλλονται σκοπίμως με προθέσεις που δε γνωρίζω ποιες είναι, πάντως σίγουρα παραβιάζοντας τον περιοριστικό όρο της μη συναναστροφής μαζί μου και επιδιώκοντας την περαιτέρω τρομοκράτηση μου και την επιβάρυνση της ψυχικής μου υγείας. Ήδη από χθες παρακολουθούμαι από ψυχολόγο της αστυνομίας και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μου μου προκαλεί τρόμο και ανησυχία».

Τι συνέβη χθες το βράδυ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην κατάθεση της, χθες περίπου στις 10 το βράδυ βρισκόταν στο σπίτι με τους γονείς της, έχοντας μόλις επιστρέψει με περιπολικό από την ψυχολογική υποστήριξη που δέχεται.

«Κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε και οι τρεις να ανοίγει εξώπορτα του σπιτιού. Να σημειώσω ότι κλειδιά του σπιτιού υπάρχουν τρία. Δυο ζευγάρια κλειδιά που έχω εγώ στην κατοχή μου και ήταν μέσα στο σπίτι και ένα ακόμα το οποίο, ο μόνος που έχει στην κατοχή του είναι ο κατηγορούμενος σύζυγος μου και τα οποία προφανώς ο ίδιος δεν παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης».

Η επόμενη κίνησή της ήταν να πατήσει το κουμπί πανικού που της έχει χορηγηθεί από την αστυνομία αλλά και το ιδιωτικό κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει απευθείας στην αστυνομία. «Εγώ βρισκόμουν στο σαλόνι και από τα παράθυρα είδαμε να έχουν έρθει στον χώρο ο δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου και οι μεγάλη κόρη του συζύγου μου. Ο πατέρας μου φώναξε «τι κάνετε μέσα στο σπίτι;» και η πρώην σύζυγος απάντησε «εδώ είναι το σπιτι του Αποστολή και ήρθαμε να πάρουμε ότι θελουμε». Άνοιξα την εσωτερική πόρτα του σαλονιού του ζήτησα να φύγουν γιατί δεν είμαι καλά και να σεβαστούν την κατάσταση μου και να μείνει μόνο το παιδί. Πλησίασε ο αστυνομικός που ήταν έξω από το σπίτι, ο οποίος και αυτός όλη την ώρα προσπαθούσε να τους βγάλει από την αυλή. Εγώ τους είπα «αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε» και η πρώην σύζυγος φώναζε «θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη». Ο δε συνεργάτης - δικηγόρος άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις. Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό».

Η 37χρονη σημειώνει στην μήνυση της ότι ο πρώην συνεργάτης και δικηγόρος και η πρώην σύζυγός ενήργησαν ως όργανα με την πειθώ τις προτροπές και την φορτικότητα του Αποστόλου λίτρα με συνέπεια να έχει καταστεί ο ίδιος ηθικός αυτουργός των πράξεών τους, αλλά και αυτουργός της παραβίασης της διάταξης των περιοριστικών όρων.

«Τα έχεις πάθει κι εσυ» είπε στην πρώην σύζυγο

Κατάθεση που επιβεβαιώνει όσα αναφέρει η Σοφία Πολυζογωπούλου έδωσε και ο αστυνομικός που βρισκόταν εκεί για τη φύλαξή της. «Περί ώρα 21.55 προσήλθε πεζός ένας κύριος με κοστούμι, όποιος δε μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει κι εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγόπουλου. Τότε χτύπησα με το κουδούνι στο να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε του».

Το διάστημα που ο αστυνομικός ανάμενε απάντηση από την Σοφία Πολυζογωπούλου εμφανίστηκε η πρώην σύζυγος του 57χρονου και η μεγάλη της κόρη. «Τις ρώτησα για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντας τους ότι δεν μπορεί να εισέλθει κάνεις την οικία. Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως εχει τα κλειδιά ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με το γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο. Τότε με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι όντως κάτοικος της οικίας, λέγοντας μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματα της. Την στιγμή που άνοιξε η πόρτα ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα «σας παρακαλώ περάστε έξω». Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας όποιος βρισκόταν κι αυτό στην αυλή άρχισε να φωνάζει «γιατί τους άφησες να μπουν;»»
λέει ο αστυνομικός στην κατάθεση του.

Ο ίδιος συνέχισε να δίνει εντολές αλλά ο πατέρας της 37χρονης του εξήγησε πως η μεγάλη κόρη του δικηγόρου δεν μένει σε αυτό το σπίτι. «Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς». Τελικός ακολούθησαν τις οδηγίες μου, εξήλθαν της αυλής και ασφάλισαν την πόρτα και κυρίως που ήταν μέσα μου είπε να μην μπει κανείς όπως έχει δοθεί εντολή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανιστεί κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες».

Μόλις πατήθηκε το κουμπί πανικού, η Σοφία Πολυζογωπούλου βγήκε από το σπίτι και τότε, όπως λέει ο αστυνομικός, ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ τους. «Σας παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες. «Γιατί έρχεστε στο σπιτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;» είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε «γιατί έρχεστε εδώ; Δε βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;». Οι δύο κύριες από κρίνονταν «γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις». Τότε η Σοφία είπε απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ», ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από την φόρτιση. Την σήκωσα στην αγκαλιά μου και την μετέφερα εντός της αυλής και της πρόσφερα με λίγο νερό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή