Κικίλιας: Ο εισαγγελέας ζήτησε την κατάσχεση του σκάφους εκείνων που προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα

Στον εισαγγελέα το πρωί της Κυριακής οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα

Κικίλιας: Ο εισαγγελέας ζήτησε την κατάσχεση του σκάφους εκείνων που προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα
2'

Κάποιοι ιδιώτες με φωτοβολίδες-βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα, είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο OPEN.

Επίσης, ενημέρωσε πως ο εισαγγελάς ζήτησε να κατασχεθεί το σκάφος εκείνων που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα. Η θαλαμηγός «Περσεφόνη» είχε ναυλωθεί από 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά την κατάσβεση της φωτιάς, χρησιμοποιήθηκαν 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος.

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά θα οδηγηθούν σε λίγο οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα.

Δήμαρχος Ύδρας: Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις αν αποδοθούν ευθύνες

Η Πυροσβεστική το Σάββατο, προχώρησε σε 16 συλλήψεις για φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι 13 εξ αυτών αφορούν μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στην Ύδρα, από την οποία εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Δήμαρχος Ύδρας: Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις αν αποδοθούν ευθύνες

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας στον ίδιο σταθμό, τόνισε ότι «υποστήκαμε μια τεράστια ταλαιπωρία, κινδύνευσε το νησί, η ψυχική οδύνη είναι μεγάλη. Ακόμη και τώρα ο Δήμος καλύπτει το κόστος επιμελητείας των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιτηρούν την πυρκαγιά σε περίπτωση αναζωπυρώσεων».

«Ως Δήμος έχουμε καταθέσει μια αίτηση να παραστούμε, να στηρίξουμε την κατηγορία κατά παντός υπευθύνου. Σε περίπτωση που η Προανακριτική καταλήξει στην απόδοση κάποιων ευθυνών, ο Δήμος θα ζητήσει τις αποζημιώσεις που δικαιούται και την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που μέσα σε ένταση ανέμων 7 μποφόρ έριξαν πυροτεχνήματα» επισήμανε.

Σχετικά με τις συνέπειες της φωτιάς στο νησί ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι «είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας γιατί φυσούσε βόρειος άνεμος και η φωτιά παρέμεινε προς τη θάλασσα. Δεν πήγε προς το βουνό στο πευκόφυτο δάσος.

Το νησί δεν διαθέτει δασικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες. Θα είχαμε θρηνήσει θύματα και η καταστροφή θα ήταν μεγάλη. Έχει ταλαιπωρηθεί το νησί από πυρκαγιές στο παρελθόν και έχει θρηνήσει και θύματα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή