Ύδρα: Τα μοιραία λάθη του πληρώματος της θαλαμηγού - «Σπάει» την σιωπή της φίλη συλληφθέντος

Η αποκάλυψη φίλης μέλους του πληρώματος για την αδιανόητο περιστατικό στην Ύδρα
Ύδρα: Τα μοιραία λάθη του πληρώματος της θαλαμηγού - «Σπάει» την σιωπή της φίλη συλληφθέντος
YIANNIS.PANAGOPOULOS.EUROKINISSI.GR
3'

Πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις και τα λάθη του πληρώματος της υπερπολυτελούς θαλαμηγού που έριξαν τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα, με αποτέλεσμα το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, να γίνει στάχτη.

Γιατί αψήφησαν τις προειδοποιήσεις της πολιτικής προστασίας και έριξαν πυροτεχνήματα την ημέρα που η χώρα βρισκόταν σε κόκκινο συναγερμό; Ενημέρωσαν το λιμενικό;

Ποιος έδωσε την εντολή στο πλήρωμα να πετάξει τα πυροτεχνήματα;

Οι καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων, μελών πληρώματος άλλης θαλαμηγού, που βρισκόταν ελλιμενισμένη στον διπλανό όρμο «Νικλειώτη» βοήθησαν τις αρχές στο να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Όπως είπαν, άκουσαν αρχικά 15-20 κρότους που συνοδεύονταν από λάμψεις και μερικά λεπτά αργότερα διέκριναν στον λόφο καπνό και τη φωτιά που είχε μόλις ξεσπάσει.

Συνάδελφος και φίλη μέλος πληρώματος του «Περσεφόνη» που κρατείται μίλησε στο MEGA και αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ρίψη των βεγγαλικών, αλλά και το ποιος δίνει την εντολή.

«Ξέρω ότι ο καπετάνιος αρνείται ότι έχουν ρίξει από το σκάφος τα βεγγαλικά. Είναι ο μοναδικός υπαίτιος όλης της υπόθεσης. Κανονικά ο καπετάνιος έπρεπε να είχε πάρει άδεια από το λιμενικό για να ρίξει τα βεγγαλικά. Γιατί ο καπετάνιος ή ο υποπλοίαρχος θα μου δώσουν εμένα την εντολή να πάω να ρίξω τα βεγγαλικά», είπε αρχικά η γυναίκα.

O καπετάνιος ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή του με την υπόθεση αναφέροντας ότι ήταν στην καμπίνα του όταν και ξέσπασε η φωτιά.

«Δεν ξέρουμε τίποτα, τους έχουν πάρει τα κινητά από την πρώτη στιγμή που τους έπιασαν, μόνο με δικηγόρους μπορούν να μιλήσουν», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όπως αποκαλύπτει η νεαρή κοπέλα, τα μέλη του πληρώματος του Περσεφόνη είχαν ρίξει άγκυρα και εκτόξευσαν τα πυροτεχνήματα από τη στεριά και όχι μέσα από το σκάφος.

Γεγονός που συμπίπτει και με τις καταθέσεις των 2 αυτοπτών μαρτύρων που υποστήριξαν ότι όταν ξέσπασε η φωτιά, με το μικρό ταχύπλοο τους πλησίασαν στο σημείο για να διαπιστώσουν τι συνέβαινε και είδαν τη θαλαμηγό να βρίσκεται αγκυροβολημένη περίπου 350 μέτρα από την ακτή και το βοηθητικό σκάφος, να κινείται μεταξύ της παραλίας και της θαλαμηγού…

«Εμείς πάντα τα ρίχναμε μέσα στη θάλασσα, αυτοί βγήκαν έξω στη στεριά και τα έριξαν. Αυτοί στο Περσεφόνη μάλλον το έκαναν με τελείως διαφορετικό τρόπο, που ήταν όλα απαγορευτικά. Ρίχναμε πάντα με το λιμενικό ενήμερο, δηλαδή τους λέγαμε τώρα ρίχνουμε και μας έλεγαν οκ τώρα ρίξτε».

Οι τουρίστες από το Καζακστάν είχαν νοικιάσει τη θαλαμηγό για μία εβδομάδα με την τιμή να κυμαίνεται στις 200 με 300 χιλιάδες ευρώ. Ανάμεσά τους βρίσκονταν ισχυροί επιχειρηματίες από το περιβάλλον του πρώην προέδρου της χώρας, Ναζαρμπάγιεφ. Μετά τον κατάπλου του υπερπολυτελούς γιοτ στη Βουλιαγμένη το μεσημέρι του Σαββάτου οι τουρίστες προφορικά είπαν στους ανακριτικούς υπαλλήλους ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά και ότι την ώρα που εκδηλώθηκε, έβλεπαν ποδόσφαιρο.

«Προφανώς τα βεγγαλικά δεν ρωτούνται από τον πελάτη εάν τα θέλουν ή όχι. Εμείς τα κάνουμε αυτά, ας το πούμε δώρο σαν surprise έκπληξη για να φτιάξουμε το κέφι των πελατών. Όσο πιο χαρούμενοι είναι οι πελάτες τόσο πιο πολλά φιλοδωρήματα θα αφήσουν στο τέλος που θα φύγουν».

Οι 13 συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τετάρτη (26/6) στον ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή