Επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου - Στο νοσοκομείο ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός φρουρός τραυματίστηκε και διακομίσθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φέροντας τραύματα σε πρόσωπο και χέρι
Επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου - Στο νοσοκομείο ο αστυνομικός
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας
2'

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα Χριστοδουλέα, στου Παπάγου φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Η επίθεση κατά του αστυνομικού φρουρού έγινε λίγο πριν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά του αστυνομικού που ήταν σκοπιά έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια διέφυγαν.

Ο αστυνομικός φρουρός τραυματίστηκε και διακομίσθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φέροντας τραύματα σε πρόσωπο και χέρι.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr φαίνεται η φωτιά που άρπαξε μετά την επίθεση των αγνώστων. Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε, μιλώντας στο Action, ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο αστυνομικός και όχι το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι δράστες μάλιστα φέρονται να παρακολουθούσαν τον ένστολο και μόλις αυτός μπήκε στο περιπολικό τού επιτέθηκαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την έρευνα για το περιστατικό αρχικά την είχε αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, αλλά πλέον η υπόθεση πέρασε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία ελέγχει τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες στην περιοχή.

Στο μήνυμά του μετά την επίθεση κατά του αστυνομικού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήταν ξεκάθαρος: «Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν».

Πώς έγινε η επίθεση κατά του αστυνομικού στου Παπάγου

Συγκεκριμένα οι δράστες πέρασαν έξω από το στενό που είναι το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, σταμάτησαν δίπλα ακριβώς στο περιπολικό και από το ανοιχτό παράθυρο πέταξαν μέσα στο όχημα τις μολότοφ, με τον αστυνομικό να τις δέχεται στο σώμα και στο πρόσωπο και να προσπαθεί όπως- όπως να απεγκλωβιστεί από το περιπολικό.

Στο σημείο επικράτησε πανικός με τον αστυνομικό τραυματισμένο να προσπαθεί να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική, αλλά και το Κέντρο επιχειρήσεων, ενώ υπήρχε και άμεσος κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς ακόμα και στην πολυκατοικία Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο 401 όπου και παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή