Απάντηση για τα επεισόδια στα Προσφυγικά η επίθεση στον αστυνομικό στου Παπάγου;

Επίθεση με μολότοφ: Έρευνα για τους δράστες - Όλα τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου 
Απάντηση για τα επεισόδια στα Προσφυγικά η επίθεση στον αστυνομικό στου Παπάγου;
Φωτ.: Eurokinissi
4'

To ενδεχόμενο η χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, να συνδέεται με τα πρόσφατα επεισόδια στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας ερευνούν οι αρχές.

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Ιουνίου ένταση σημειώθηκε αργά το βράδυ στην περιοχή των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επίθεση από άγνωστα άτομα δέχτηκαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Μετά από την ένταση που δημιουργήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 2 προσαγωγές. Στη συνέχεια σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέβηκε κάλεσμα για συμπαράσταση.

Έρευνα για τους δράστες

Τους δράστες της επίθεσης κατά αστυνομικού με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα Χριστοδουλέα στου Παπάγου αναζητούν στο μεταξύ οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Σε πυρήνες του αντιεξουσιαστικού χώρου ψάχνει τους δράστες η αντιτρομοκρατική, σε πυρήνα που τώρα προσπαθεί να συγκροτηθεί αποτελούμενο από νέα άτομα, σύμφωνα με το OPEN.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τις έρευνες των αστυνομικών προκύπτει ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον πέντε έως επτά και προκύπτει ότι πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ κατά του αστυνομικού και διέφυγαν πεζή από το σημείο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν «πιάσει» τους δράστες της επίθεσης κατά του αστυνομικού και θέλουν τώρα - μέσα από το υλικό από τα γύρω τετράγωνα - να φτάσουν στο δρομολόγιο που ακολούθησαν και να τους συλλάβουν.

Η στιγμή της επίθεσης έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου:

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες είχαν ως στόχο να τραυματίσουν σοβαρά τον αστυνομικό, αφού οι βόμβες μολότοφ που πέταξαν είχαν κατεύθυνση αυτόν και όχι το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Δημογλίδου: «Πήγαν να κάψουν τον αστυνομικό ζωντανό»

Αυτό επιβεβαιώνει και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, η οποία μίλησε για την επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στο Action24.

Συγκεκριμένα, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι φαίνεται να πρόκειται για επίθεση σε βάρος του αστυνομικού και όχι του σπιτιού της προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι δράστες φέρονται να παρακολουθούσαν τον ένστολο και μόλις αυτός μπήκε στο περιπολικό, του επιτέθηκαν.

«Εδώ, φαίνεται ότι η επίθεση ήταν εις βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι εις βάρος της οικίας. Εδώ, δεν ήταν στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά, ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση εις βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η Κωνσταντία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλώς ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ο συνάδελφος μπήκε μέσα στο περιπολικό και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί του επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μολότοφ εις βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτόν. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση εις βάρος του αστυνομικού», περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

«Νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο αστυνομικός «νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τα εγκαύματά του μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού, γι' αυτό έγινε η εισαγωγή του συναδέλφου στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί. Παραμένει εκεί και νοσηλεύεται».

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ σημείωσε πως ο αστυνομικός κατάφερε να σβήσει ο ίδιος τη φωτιά από το σώμα του και να ενημερώσει την Αστυνομία.

Τέλος την επίθεση καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή