Πανελλήνιες 2024: Η συντριβή σε τρία μαθήματα σπρώχνει τις βάσεις προς τα κάτω- Οι πρώτες εκτιμήσεις

Πώς θα επηρεαστούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια έπειτα από τις πολύ χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων σε Ιστορία, Μαθηματικά και Φυσική.
Πανελλήνιες 2024: Η συντριβή σε τρία μαθήματα σπρώχνει τις βάσεις προς τα κάτω- Οι πρώτες εκτιμήσεις
INTIME NEWS
2'

Πτωτική αναμένεται να είναι η τάση των βάσεων έπειτα από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων και τη συντριβή που υπέστησαν σε Ιστορία, Μαθηματικά και Φυσική, με το 60% να έχει γράψει κάτω από 10.

Πιο συγκεκριμένα, το 59,87% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Φυσική έφτασε στο 58,95% και για τα Μαθηματικά ανήλθε στο 58,37%.

Πλέον τον ενδιαφέρον των μαθητών, στρέφεται στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ οριστικό τέλος στην αγωνία τους θα μπει στα τέλη του Ιουλίου, καθώς τότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Nα σημειωθεί ωστόσο ότι εκκρεμεί η ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι εξετάσεις των οποίων ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τους ειδικούς η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι μεγαλύτερη στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών.

«Στο 2ο επιστημονικο πεδιό μπορεί να πει κανένας με βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν πτώσεις των βάσεων σε όλη την κλίμακα της τάξεως των 200-300 μορίων», σχολιάζει σχετικά ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός και φροντιστής

Χαμηλότερες από πέρσι προβλέπεται ότι θα είναι και οι βάσεις στις ιατρικές σχολές της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης. Γενικότερα στο 3ο επιστημονικό πεδίο η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι μικρότερη σε σχέση με άλλα πεδία.

Σε ό,τι αφορά με το 1ο επιστημονικό πεδίο των Θεωρητικών Επιστημών) θα αναμένεται να πέσουν οι βάσεις των υψηλόβαθμων σχολών. Η πτώση αυτή δεν θα είναι μεγάλη και θα σημειωθεί κυρίωσε σε Νομικές σχολές αλλά και στα Παιδαγωγικά τμήματα.

Αυξομειώσεις της τάξης των 100 μορίων αναμένεται να υπάρξουν στο 4ο επιστημονικό πεδίο, της Οικονομίας και Πληροφορικής

Οι σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από ένα δείγμα 700 υποψηφίων οι οποίοι δήλωσαν πειραματικά τις σχολές που θα δηλώσουν πρώτες την ώρα που θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, οι σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση φέτος αναμένεται να είναι οι εξής:

  • Ιατρική (Αθήνας και Θεσσαλονίκης)
  • Νομική (Αθήνας και Θεσσαλονίκης)
  • Παιδαγωγικό (Αθήνας)
  • Στρατιωτικές σχολές
  • Αστυνομικές σχολές
  • Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή