Ποιο παγωτό έχει τις λιγότερες θερμίδες; Αυτή είναι η απάντηση

Κάποιοι θεωρούν ότι το παγωτό έχει πολλές θερμίδες και αποτελεί το νούμερο ένα καλοκαιρινό εχθρό της διατροφής μας
Ποιο παγωτό έχει τις λιγότερες θερμίδες; Αυτή είναι η απάντηση
1'

Ο καύσωνας έχει δείξει για τα καλά «τα δόντια» του. Εκτός από την «άχαστη» λύση της παραλίας και την «ανάσα» δροσιάς που προσφέρει αρκετοί σκεφτόμαστε να αγοράσουμε παγωτό.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι θεωρούν ότι το παγωτό έχει πολλές θερμίδες και αποτελεί το νούμερο ένα καλοκαιρινό εχθρό της διατροφής μας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action 24, η διατροφολόγος, Βασιλική Χουίδη, αναφέρθηκε στα είδη παγωτού που συστήνουν οι ειδικοί και προτείνουν σε όσους θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους χωρίς ωστόσο να στερηθούν κάτι.

«Υπάρχουν γεύσεις παγωτού με stevia, μπορεί να είναι παγωτό με χαμηλά λιπαρά. Εξαρτάται πολλές φορές το είδος του παγωτού, αν επιλέξουμε ένα σορμπέ φρούτων και όχι γρανίτα, οι θερμίδες είναι σίγουρα πολύ πιο χαμηλές από αυτές που είναι πιο περίπλοκες. Στην πρώτη περίπτωση δηλαδή μιλάμε για 100 θερμίδες, ενώ στη δεύτερη μπορεί να φτάσουν τις 350 ή και τις 400, εξαρτάται βέβαια και τι θα βάλουμε επάνω».

Απευθυνόμενη σε όσους θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους, χωρίς ωστόσο να στερηθούν εντελώς το γλυκό, η κυρία Χουίδη είπε «Εγώ προτείνω το σορμπέ, όπως και το κρύο γιαούρτι. Αυτό που προτείνω εγώ είναι να τρώμε κάτι που μας αρέσει σε μικρότερη ποσότητα, από το να φάω κάτι απλά για να μην παχύνω. Μια καλή επιλογή είναι το παγωτό μηχανής. Ωστόσο όπως είπα σημαντικό ρόλο παίζουν και τα toppings που επιλέγουμε, τα οποία έχουν μεγάλη θερμιδική αξία» επεσήμανε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή