Φωτιά στην Πάρνηθα: Η στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Στο «φως» ήρθε εικόνα – ντοκουμέντο από τη στιγμή που άρχισε η μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (29/06) στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας.
Φωτιά στην Πάρνηθα: Η στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά – Φωτογραφία ντοκουμέντο
2'

Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το χρονικό σημείο έναρξης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας έφερε στη δημοσιότητα το OPEN.

Λίγο μετά τις 18:00, η φωτιά που «ξέσπασε» το μεσημέρι, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς ενεργή εστία, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα συνεχίσουν την προσπάθεια, καθώς οι άνεμοι που πνέουν, ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

fotia-parnitha-drone.jpg

Μάλιστα, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν πως οι άνεμοι θα κοπάσουν το βράδυ ενώ και αύριο (30/06) η κατάσταση θα είναι παρόμοια, κάτι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού από τους αρμόδιους φορείς.

Η σημασία της πρόληψης και ο κρίσιμος ρόλος των drones

Αυτό που έκανε τη διαφορά σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ήταν η πρόληψη. Συγκεκριμένα, όλες οι δεξαμενές στην περιοχή ήταν γεμάτες με νερό (κάτι που δεν συνέβη τα προηγούμενα χρόνια), με αποτέλεσμα ο ανεφοδιασμός να πραγματοποιηθεί μέσα σε μόλις μερικά λεπτά.

Τα πεζοπόρα τμήματα, έτσι, είχαν τη δυνατότητα να «πέσουν» αμέσως στη «μάχη» με τις φλόγες, την οποία και κέρδισαν, ενώ και η συντονισμένη επέμβαση από τα εναέρια μέσα ήταν καίρια ώστε να μην επεκταθεί περαιτέρω το «πύρινο μέτωπο». Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως η φωτιά εντοπίσθηκε από drones της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Αλαλούμ» με τις αναφορές περί έκρηξης

Αυτό που παραμένει άγνωστο, ωστόσο, είναι από πού άρχισε η μεγάλη φωτιά. Μάρτυρες αναφέρουν πως άκουσαν έκρηξη από πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ, όμως, ο φορέας διαχείρισης διαψεύδει κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό. Απαντήσεις αναμένονται από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έχει αναλάβει την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή