Βόλος: Ρομά απειλούσαν γυναίκα ότι θα τη σκοτώσουν γιατί τους «κάρφωνε» στην αστυνομία

Τρόμος για μία γυναίκα στον Βόλο.
EUROKINISSI.
1'

Στιγμές φόβου ζει μία οικογένεια από το Αλιβέρι του Βόλου, η οποία αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να αγοράσει σπίτι κοντά σε μεγάλο οικισμό Ρομά. Οι γείτονες της οικογένειας, υποστηρίζοντας πως ακολουθούν τα έθιμά τους, έκαναν φασαρία με τα γλέντια τους.

Όταν εμφανίσθηκε η αστυνομία και τα ντεσιμπέλ σταματούσαν, θεωρούσαν πως το «καρφί» βρισκόταν στο απέναντι σπίτι. Μόνιμα «κατηγορούμενη» ήταν η μία ηλικιωμένη γυναίκα, ηλικίας 67 ετών, που εγκαταστάθηκε απέναντι με την οικογένειά της και το 2021.

Η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου. Τέσσερα άτομα, συγγενείς μεταξύ τους, την κατηγόρησαν ότι τους «καρφώνει» στην αστυνομία για ρευματοκλοπές και διατάραξη κοινής ησυχίας. Απείλησαν πως θα την σκοτώσουν και θα της κάψουν το σπίτι.

Η δίκη τους έγινε εχθές (01/07), με τις κατηγορίες της απειλής και εξύβρισης και καταδικάστηκε ένας 30χρονος (11 μήνες), ένας 39χρονος (11 μήνες), μία 55χρονη (8 μήνες) και ένας 74χρονος (8 μήνες), με αναστολή. Το θύμα αρνήθηκε πως τους «καρφώνει» στην αστυνομία και είπε ότι έφθασε σε σημείο να φοβάται για την ασφάλειά της.