Ψυχικό: Το προφίλ του 54χρονου που εκτελέστηκε - «Τραγικό λάθος της μαφίας», λέει φίλος του θύματος

Τοπογράφος σε μεγάλα έργα στη Μύκονο και σε άλλα νησιά ο 54χρονος που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό
Ψυχικό: Το προφίλ του 54χρονου που εκτελέστηκε - «Τραγικό λάθος της μαφίας», λέει φίλος του θύματος
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
3'

Ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης εκτελέστηκε το πρωί της Τρίτης με πάνω από 10 σφαίρες. Ο τοπογράφος μηχανικός ήταν γνωστός στα ελληνικά νησιά, όπως την Ίο, την Σέριφο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Ωστόσο στη Μύκονο το όνομά του συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσεως, τα τελευταία τουλάχιστον 24 χρόνια.

Μάλιστα, ο 54χρονος απέκτησε αρκετά οικόπεδα και ακίνητα, τόσο στο νησί των ανέμων, όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

O Χρήστος Βερώνης, δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε στο Mega: «Από το 1997 εργαζόταν και έκανε τοπογραφικά στα νησιά μας και στη Μύκονο. Ασχολείτο μόνο με την δουλειά του και δεν έδινε δικαιώματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα που μάθαμε τον αιφνίδιο και άδικο θάνατο του τοπογράφου».

Το θύμα της επίθεσης είχε ανοιχτεί και στο εξωτερικό. Φέρεται να έκλεινε δουλειές σε γειτονικές χώρες, όπως η Ρουμανία.

Ο Παναγιώτης Στάθης σύμφωνα με πληροφορίες, είχε έρθει σε σύγκρουση με διάφορους επιχειρηματίες με κάποιες υποθέσεις, όπως αυτή που αφορούσε πασίγνωστη ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάρο, να φτάνουν στα δικαστήρια.

Ο 54χρονος δεν είχε ποινικό μητρώο. Φέρεται να είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού πριν από λίγα χρόνια, όχι μία, αλλά δύο φορές στην Μύκονο, κάτι που δεν κατήγγειλε στις Αρχές.

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, πέφτει ξανά θύμα ξυλοδαρμού στο Χαλάνδρι. Ήταν η μοναδική φορά που κατήγγειλε το περιστατικό και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για απλή σωματική βλάβη.

«”Φάγανε” τον καλύτερο άνθρωπο που έχω γνωρίσει στη ζωή μου», λέει φίλος του 54χρονου

Φίλος του 54χρονου μίλησε στην τηλεόραση του Mega και συγκλόνισε με την περιγραφή του.

«”Φάγανε” τον καλύτερο άνθρωπο που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Σε αυτή την κοινωνία ζούμε. Μας έχουνε φέρει σε απόγνωση. Δεν γνωρίζαμε ποτέ ότι μπορεί να είχε απειληθεί, ακόμα και τον ξυλοδαρμό που λένε δεν ξέραμε».

«Μηχανικοί και οι δύο, τοπογράφοι και οι δύο. Αγαπημένοι, αδέρφια είναι. Γκαρσόνια δουλεύανε και οι δύο και καταφέρανε και κάνανε αυτό το πράγμα που κάνανε. Δύο άτομα είναι η εταιρεία».

Οι επιχειρηματικές σχέσεις του θύματος στη Μύκονο έχουν μπει και αυτές στο μικροσκόπιο των Αρχών και εξετάζονται οι παλαιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο 54χρονος.

«Εγώ, ξέρω έναν άνθρωπο που ήταν καθαρός σε όλες του τις σχέσεις», λέει στενός φίλος του 54χρονου

Στενός φίλος του 54χρονου τοπογράφου που τους συνδέει φιλία τριάντα ετών μίλησε στο Mega για το θύμα όπως τον γνώριζε.

«Ήταν ένας άνθρωπος μηχανικός, επιστήμονας, άρτια εκπαιδευμένος, ο οποίος βοήθαγε όλο τον κόσμο, όλο τον κόσμο. Δεν υπήρχε άνθρωπος να του ζητήσει βοήθεια και να μην τον βοηθήσει. Τι να σας πω, ότι μεγάλο μέρος της νέας νομοθεσίας έβγαινε από αυτό το γραφείο; Η δραστηριότητά του ήταν ότι κάθε Πέμπτη, πήγαινε και μέτραγε στη Μύκονο ως τοπογράφος. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο Π… είχε δοσοληψίες με δράστες με, με… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, με οικονομικά συμφέροντα, με τέτοια πράγματα», είπε ο φίλος του θύματος.

Και συμπλήρωσε: «Εγώ, ξέρω έναν άνθρωπο όπως τον έζησα 25 χρόνια, ο οποίος ήταν καθαρός σε όλες του τις σχέσεις. Να βρεθούν αυτοί οι αλήτες, τουλάχιστον να απαλλαχθεί η σκέψη μας από όλο αυτό το πράγμα. Δεν πάει το μυαλό μου πουθενά. Με όποιον φίλο μιλήσαμε τώρα, αυτό είπε «ένα τραγικό λάθος». Μόνο ένα μεγάλο λάθος να έχει γίνει εκεί. Μόνο ένα τραγικό, μεγάλο λάθος της μαφίας. Έτρεχε από το πρωί μέχρι το βράδυ με τη δουλειά του».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή