Λευτέρης Αυγενάκης: Υπάρχει βίντεο διάρκειας τουλάχιστον επτά λεπτών, δεν ήταν μόνο η χειροδικία

Αποκαλύψεις «φωτιά» για το επεισόδιο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Λευτέρη  Αυγενάκη στο αεροδρόμιο, ο οποίος στις... δικαιολογίες του εξακολουθεί να λέει ότι «δεν έκανε τίποτα».
Λευτέρης Αυγενάκης: Υπάρχει βίντεο διάρκειας τουλάχιστον επτά λεπτών, δεν ήταν μόνο η χειροδικία
3'

Το απαράδεκτο περιστατικό με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διεγραμμένο από το κόμμα του πλέον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, φαίνεται πώς είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι φαίνεται στο εξοργιστικό βίντεο, που απεικονίζει τη χειροδικία κατά υπαλλήλου στο αεροδρόμιο.

Ο βουλευτής Ηρακλείου που διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες από τη ΝΔ έπειτα το ξέσπασμά του σε βάρος του εργαζόμενου επειδή έχασε την πτήση του, σύμφωνα με καταγγελλίες αυτόπτων μαρτύρων, συνέχισε να προκαλεί τον κακό χαμό στο χώρο του αεροδρομίου και μετά το συμβάν, μην διστάζοντας να απειλήσει και τα όργανα της τάξης που έσπευσαν στο σημείο.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο υπάλληλος-θύμα του, υπέβαλλε μήνυση εις βάρος του.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΟΣΕΥΠΕ και εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, υπάρχει βίντεο από κάμερα ασφαλείας διάρκειας 7 λεπτών που «καίει» τον πρώην υπουργό της ΝΔ

«Οι πληροφορίες που μας μεταφέρουν οι εργαζόμενοι το τελευταίο τριήμερο είναι ότι το περιστατικό αυτό συνεχίστηκε, δεν είναι μόνο αυτά τα 10 δευτερόλεπτα που φαίνονται στο βίντεο. Υπάρχει ένα υλικό τουλάχιστον διάρκειας 7 λεπτών, όπου δείχνει ότι μετά βγήκε έξω από τον γκισέ και προκάλεσε επεισόδιο κλωτσώντας καθίσματα», ανέφερε αναλυτικά ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι συνάδελφοι του υπαλλήλου που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού κάλεσαν ένα δόκιμο αστυνομικό της ασφάλειας. Εκείνος προσπάθησε να τον ηρεμήσει λέγοντας του «κ. υπουργέ διαπράττετε αδικήματα» και σε εκείνο το σημείο ξεκίνησαν οι απειλές και οι φωνές εναντίον του αστυνομικού.

«Ζητήσαμε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κατασχεθεί το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου γιατί οι πληροφορίες οι δικές μας είναι ότι το περιστικό διήρκησε επτά λεπτά και περιέχει κι άλλα αδικήματα από αυτά που βλέπουμε στο βίντεο των 10 δευτερολέπτων», συμπλήρωσε ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό

Το επεισόδιο στο αεροδρόμιο προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου.

Ο κ. Ελευθεριάνος παρήγγειλε προκαταρτική έρευνα μετά τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, αλλά και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Τα ερευνώμενα αδικήματα είναι η βία κατά υπάλληλου, η διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, η παράνομη βία και η φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Η εντολή για τη διενέργεια έρευνας έχει δοθεί και έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα ο οποιος θα καλέσει μάρτυρες για την υπόθεση. Πάντως, προκειμένου να κληθεί ως ύποπτος ο κ. Αυγενάκης για παροχή εξηγήσεων απαιτείται η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Οι φθηνές δικαιολογίες του Λευτέρη Αυγενάκη

Τι κι αν τον κατέγραψε κάμερα να επιτίθεται σε εργαζόμενο, εκείνος απτόητος πιστεύει ότι με φθηνές συγγνώμες μπορεί να «σβήσει» αυτό που έδειξε η κάμερα. «Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου», έλεγε το πρωί της Τετάρτης ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, πάντως, έχει δημιουργήσει διάφορα θέματα στην κυβέρνηση, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να κρύψει. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ήταν κατηγορηματικός: «Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις». Και τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διέγραψε από την κυβέρνηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη τελικά να μην παραδίδει την έδρα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή