Πυροσβεστική: 27 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Βαριές «καμπάνες» σε για φωτιές σε χωράφια

Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη μία
Πηγή: kosnews24.gr
1'

Σε 27 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη μία.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Βαριές «καμπάνες» σε δύο άνδρες για φωτιές σε χωράφια

Διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875€, επιβλήθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, σε Έλληνα, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ευκαρπία, του Δήμου Παύλου Μελά.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.406€, σήμερα, από ανακριτικούς υπαλλήλους της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., σε Έλληνα, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Αγία Τριάδα, του Δήμου Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.