Δολοφονία στο Ψυχικό: Η Μύκονος θα δώσει… απαντήσεις για την εκτέλεση του τοπογράφου

Πρόσωπο που είχε συνδιαλλαγές στη Μύκονο με τον τοπογράφο βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών, ως ο ηθικός αυτουργός της μαφιόζικης εκτέλεσης του άνδρα στο Ψυχικό.
Δολοφονία στο Ψυχικό: Η Μύκονος θα δώσει… απαντήσεις για την εκτέλεση του τοπογράφου
INTIME.
2'

Σήμερα το μεσημέρι (05/07), στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας, στο Χαλάνδρι, η οικογένεια και οι φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον τοπογράφο που δολοφονήθηκε άγρια στο Ψυχικό.

Καταθέσεις από ανθρώπους της Μυκόνου που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις παίρνει το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που «μετακόμισε» στο νησί των Ανέμων αμέσως μετά τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, πατέρα δύο παιδιών.

Τέσσερις ημέρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση, η έρευνα στη Μύκονο έχει επικεντρωθεί σε πρόσωπα που ήξεραν το θύμα και τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ανέπτυξε στο νησί τα τελευταία είκοσι χρόνια.

«Η Μύκονος δεν είναι πλέον γειτονιά. Όλοι είναι αγριεμένοι. Όλοι εδώ είναι “φύγε από τη μέση, θα σε φάω”», είπε κάτοικος του νησιού, μιλώντας στο MEGA. Από τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η εντολή δόθηκε από άτομο στη Μύκονο, το οποίο πλήρωσε τον μαυροφορεμένο επαγγελματία εκτελεστή για να σκοτώσει τον τοπογράφο.

«Σίγουρα μέσα στο γραφείο θα φανεί πού είναι η ρήξη. Δεν είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να μείνει κρυφό, εφόσον πρόκειται για τέτοιου μεγέθους πράξη. Σίγουρα μέσα στο γραφείο κάποιος φάκελος θα “φωνάζει”», ανέφερε φίλος του θύματος.

Όλα αυτά ενόσω η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διεξάγει την δική της έρευνα σε ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του τοπογράφου.

Η ψυχραιμία του εκτελεστή

Από τα 80 βίντεο που αναλύουν οι αστυνομικοί από το σημείο της εκτέλεσης στο Ψυχικό, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον «μοναχικό λύκο» που ζωσμένος με δύο «9άρια» πιστόλια είχε την ψυχραιμία να προσεγγίσει το αυτοκίνητο του τοπογράφου χωρίς να κατέβει από τη μηχανή και να τον πυροβολήσει δεκάδες φορές, στοχεύοντας μόνο με το ένα χέρι.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμα εάν πρόκειται για «εισαγόμενο» εκτελεστή ή για κάποιον «εγχώριο» που συγκαταλέγεται στη λίστα με αυτούς που πληρώνονται μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να δολοφονήσουν με «ανάθεση».

Τρία πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται τουλάχιστον τρία άτομα από τη Μύκονο, που συνδέονται με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος και θα μπορούσαν να έχουν δώσει εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται το κινητό τηλέφωνο, το ρολόι και το προσωπικό λάπτοπ του τοπογράφου, ώστε οι Αρχές να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εκτελεστή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή