Φωτιά στην Κορινθία: «Μάχη να μην περάσει η φωτιά σε οικισμούς», λέει ο δήμαρχος Νεμέας

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική - Κατευθύνεται προς Κούτσι Νεμέας η φωτιά

Φωτιά στην Κορινθία: «Μάχη να μην περάσει η φωτιά σε οικισμούς», λέει ο δήμαρχος Νεμέας
EUROKINISSI
2'

Μια ανάσα από το Κούτσι Νεμέας βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Στιμάγκα του Δήμου Βέλου – Βόχας το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Νωρίτερα, ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους της Στιμάγκας, να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση στην Στιμάγκα, ωστόσο το πύρινο μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, έκαψε αμέτρητες καλλιέργειες και μελίσσια, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και να δηλώνουν ότι χάνονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Στην περιοχή καλλιεργείται κυρίως σουλτανίνα.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο αντιδήμαρχος Βέλου - Βόχας, Θάνος Μανάβης δήλωσε: «Γίνονται οργανωμένες ενέργειες από την Πυροσβεστική για περιορισμό της φωτιάς, οι αναζοπυρώσεις είναι πολλές, πλεόν κινείται προς τη Νεμέα».

Ο δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Φρούσιος μίλησε στο Newsbomb.gr για την μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει η φωτιά σε οικισμό. Για την ώρα η φορά του ανέμου εμποδίζει τις φλόγες να πλησιάσουν τα σπίτια. Έχουν καεί πολλές καλλιέργειες και αμπέλια. Ελπίζουμε τη νύχτα να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.»

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βαθρακογάννη

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 5 πυρκαγιές.

Μια από αυτές, είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας. Ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή