Αμφιλοχία: Πώς έγινε το έγκλημα μέσα σε 2 ημέρες - Το τελευταίο τηλεφώνημα της Αρετής

Δύο ημέρες νωρίτερα είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο ο 43χρονος είχε προλάβει να εξαφανιστεί...

Αμφιλοχία: Πώς έγινε το έγκλημα μέσα σε 2 ημέρες - Το τελευταίο τηλεφώνημα της Αρετής
3'

Πολλά είναι τα ερωτήματα για τη δολοφονία της 36χρονης Αρετής από τον πρώην σύζυγό της, καθώς οι λεπτομέρειες της σοκαριστικής υπόθεσης έρχονται σταδιακά στη δημοσιότητα.

Μόλις πριν από δύο ημέρες η 36χρονη είχε καταγγείλει τον 43χρονο για ενδοοικογενειακή βία, με τον οποίο ήταν μαζί σχεδόν 20 χρόνια και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Ωστόσο ο δράστης πρόλαβε να εξαφανιστεί για να γλιτώσει το αυτόφωρο, κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο.

Στη γυναίκα εν τω μεταξύ προτάθηκε να φιλοξενηθεί σε δομή ή ακόμα και να της χορηγηθεί το panic button. Αρνήθηκε και τα δύο.

Όσον αφορά, στα τηλεφωνήματα που φέρεται να έγιναν στην αστυνομία, κάτι που διαψεύστηκε από την ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, υπήρξαν από γείτονες, ωστόσο αυτά πιθανόν έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και όχι στην Άμεση Δράση.

Το θύμα φέρεται να κάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της. Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περισσότερα στοιχεία για το άτομο που είχε καλέσει, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Περιπολικό πήγε προς το σπίτι ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο δεν πήραν καμία απάντηση. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό Τύπο και αναφέρονται στη μη ανταπόκριση αστυνομικών σε τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων, πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό της, διευκρινίζονται τα εξής:

Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.

Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.

Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.

Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή