Ρόδος: Καταδίωξη ταχυπλόου με σύγκρουση - Τραυματίστηκε ελαφρά στέλεχος του Λιμενικού

Καταδίωξη ταχυπλόου με σύγκρουση σημειώθηκε στη Ρόδο, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ένα στέλεχος του Λιμενικού
1'

Καταδίωξη ταχυπλόου με δεκάδες αλλοδαπούς από το Λιμενικό σημειώθηκε στη Ρόδο, ενώ τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένα στέλεχος του Σώματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε ένα λευκό ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ανατολικές ακτές της Ρόδου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το βοηθητικό σκάφος του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης και προσέγγισε το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν 30 με 40 αλλοδαποί.

Το σκάφος του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, το ταχύπλοο σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του ταχυπλόου να προβαίνει επανειλημμένα σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών και παρά τις ενέργειες αποφυγής, το ταχύπλοο προσέκρουσε στην αριστερή πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και τον ελαφρύ τραυματισμό στον ώμο ενός στελέχους από το πλήρωμα του σκάφους.

Το στέλεχος του Λιμενικού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου. Το ταχύπλοο σκάφος διέφυγε στα απέναντι τουρκικά παράλια. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.