Δήμαρχος Κορινθίας στο Newsbomb.gr: «Η φωτιά έχει ξεφύγει, κατευθύνεται προς Επίδαυρο»

«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κορινθία», ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης στο Newsbomb.gr

Δήμαρχος Κορινθίας στο Newsbomb.gr: «Η φωτιά έχει ξεφύγει, κατευθύνεται προς Επίδαυρο»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
3'

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Σοφικό στην Κορινθία, δίπλα στην Εθνική Οδό ΕπιδαύρουΚορίνθου.

Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στις 15.30 η φωτιά κατευθύνεται προς τα χωριά Δήμαινα και Αγγελόκαστρο. Εκεί, υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο στην κορυφογραμμή το οποίο είναι ανεξέλεγκτο και επεκτείνεται διαρκώς.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης στο Newsbomb.gr, ήδη εστάλη μήνυμα του 112 σε κατοίκους της περιοχής, να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

«Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται για να θέσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα υπό έλεγχο την φωτιά», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης στο Newsbomb.gr.

«Η φωτιά πάει άσχημα, έχει ξεφύγει, έχει ένα μέτωπο περίπου 5 χιλιόμετρα. Έχει αέρα που φτάνει 5-6 μποφόρ και στροβιλίζει. Εκεί “χάνεται η μπάλα” γιατί η φωτιά απλώνεται. Η φωτιά αυτή την ώρα (σ.σ. 16:20) κατευθύνεται προς Κόρινθο και προς Αγγελόκαστρο», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά.

«Το θετικό είναι ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο στο χωριό Σοφικό και στην κατασκήνωση και δεν έχουμε πρόβλημα εκεί. Η πυρκαγιά οδεύει προς την εθνική οδό Επιδαύρου δεξιά αλλά και αριστερά», ανέφερε.

«Δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά εκεί βρίσκεται παρθένο δάσος», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση αυξήθηκαν και πλέον στην περιοχή βρίσκονται 140 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου και από αέρος συνδράμουν 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

Επιπλέον συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Οι άνεμοι στο σημείο είναι ισχυροί και αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά δεν παρουσιάζει βελτίωση.

Λόγω του δύσβατου αλλά και της γρήγορης εξάπλωσής της, τρείς εποχικοί πυροσβέστες παγιδεύτηκαν στις φλόγες με συνέπεια να τραυματιστούν ευτυχώς, ελαφρά και να μεταφερθούν στο νοσκομείο. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε και το 112, προειδοποιητικά για τους κατοίκους.

Δείτε εικόνες από το πύρινο μέτωπο όπως τις κατέγραψε ο φωτορεπόρτερ του Newsbomb.gr, Χάρης Γκίκας:

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Κορινθία

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική περιοχή του Σοφικού Κορινθίας, πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Επιδαύρου.

Συγκεκριμένα, η διακοπή κυκλοφορίας πραγματοποιείται από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Παράλληλα, είναι κλειστός ο δρόμος από την παραλία Αλμυρή προς την Eπίδαυρο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή