Κρύβονται στα βουνά οι «νταήδες» της Κρήτης – Ταυτοποιήθηκαν 2 για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Στα χέρια της εισαγγελέως έφθασε η δικογραφία για την επίθεση στον Ελληνοκαναδό, για ασήμαντη αφορμή, στην Κρήτη.

Κρύβονται στα βουνά οι «νταήδες» της Κρήτης – Ταυτοποιήθηκαν 2 για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού
4'

Στην εισαγγελέα είναι πλέον η δικογραφία της υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού ενός Ελληνοκαναδού, ηλικίας 49 ετών, σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου από παρέα Κρητικών, έπειτα από παρεξήγηση με αφορμή το τυχαίο κάψιμο στο χέρι του, από τσιγάρο θαμώνα.

Oι δράστες του αιματηρού περιστατικού κρύβονται κατά πάσα πιθανότητα σε ορεινό χωριό της Κρήτης, από αυτά που θεωρούνται «άβατο» για τις αστυνομικές Αρχές. Δύο από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ η εισαγγελική λειτουργός θα αξιολογήσει τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική δίωξη εις βάρος τους. Στο επεισόδιο υπήρξε εμπλοκή κι άλλων προσώπων, όμως, προς το παρόν δεν έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία τους.

Επιχείρηση για «σασμό» ώστε να μην τιμωρηθούν οι δράστες

Στο νησί βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση «σασμού», προκειμένου η πλευρά του παθόντα να θεωρήσει το περιστατικό λήξαν και να μην ακολουθήσει τη νομική οδό. Όμως, ο Ελληνοκαναδός φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που τον έβλαψαν ψυχικά και σωματικά.

Αναφορικά με την προσπάθεια «σασμού» ο δικηγόρος του θύματος, Μανώλης Τρούλης, έχει επισημάνει ήδη ότι «ο 49χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο, έζησε από θαύμα. Φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κι έχει 60 ράμματα εσωτερικά και εξωτερικά στο κεφάλι και 40 μεταλλικά εξαρτήματα στο κρανίο του.

Όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι, το οποίο αποδεικνύει την πρόθεση που είχαν οι δράστες να αφαιρέσουν ζωή. Χρησιμοποίησαν και καρέκλα να τον χτυπήσουν στο κεφάλι ενώ ήταν αιμόφυρτος. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, έχει σπάσει το κρανίο σε τρία σημεία. Όχι στο κεφάλι και τη μύτη. Το κρανίο».

Πρόκεται για μία υπόθεση, η οποία έχει λάβει ήδη τεράστιες διαστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς η κατάσταση του Ελληνοκαναδού κρητικής καταγωγής είναι αποκαρδιωτική από τα χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο. Τη Δευτέρα, η Πρέσβης του Καναδά επισκέφθηκε τον παθόντα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Τα επίμαχα καρέ σε βίντεο που ήρθε εχθές (22/07) στο «φως», δείχνουν την οικογένεια του Ελληνοκαναδού να εξέρχεται από το μπαρ έπειτα από διασκέδαση. Προπορεύονται ο ένας από τους γιους της οικογένειας με τη μητέρα του, την Ισλανδή σύζυγο (ηλικίας 41 ετών) του παθόντα. Η γυναίκα δείχνει ευδιάθετη, αφού προχωρά προς την έξοδο του μαγαζιού κεφάτη, υψώνει τα χέρια και λικνίζεται.

Λίγα μέτρα πιο πίσω, ακολουθεί ο 49χρονος με το δεύτερο γιο της οικογένειας. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το στιγμιότυπο κατά το οποίο θαμώνας (ένας εκ των κατηγορουμένων) ακουμπάει κατά λάθος με το τσιγάρο του στο χέρι τον Ελληνοκαναδό, ο οποίος γυρίζει το κεφάλι του προς την παρέα, ενώ ταυτόχρονα τρίβει με το χέρι του το σημείο που τον είχε ακουμπήσει η κάφτρα του τσιγάρου.

Ο νεαρός που καίει κατά λάθος τον 49χρονο, κρατά το τσιγάρο πίσω από την πλάτη του όσο είναι στραμμένος στην παρέα του και κουβεντιάζουν αμέριμνοι. Την στιγμή που περνά ο Ελληνοκαναδός, ο νεαρός φέρεται να γέρνει λίγο να μιλήσει σε φιλικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα το τσιγάρο του να ακουμπήσει τον άνδρα που περνούσε ακριβώς πίσω του για να βγει έξω.

Το βίντεο δεν έχει ήχο ώστε να υπάρχει εικόνα των διαλόγων, φαίνεται όμως ότι ο Kρητικός με το τσιγάρο κάνει νεύμα στον 49χρονο προκειμένου να του πει ότι δεν τον είχε δει. Ο Ελληνοκαναδός κάνει κίνηση να φύγει, όμως τελικά γυρίζει πίσω και κατευθύνεται προς το μέρος του. Φαίνονται να ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες για το συμβάν με το τσιγάρο, ενώ η παρέα του νεαρού εξακολουθεί να κουβεντιάζει κανονικά, χωρίς να έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί.

Την στιγμή εκείνη, στο πλάνο μπαίνει ένας τρίτος νεαρός (δεν καθόταν στην παρέα), ο οποίος μπαίνει ανάμεσα στους δύο που μιλούν και ουσιαστικά ζητά από τον 49χρονο να αποχωρήσει και να λήξει η όποια παρεξήγηση.

Τότε πια αρχίζουν να μαζεύονται γύρω τους και άλλα πρόσωπα και από τις δύο πλευρές. Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ανταλλάσσουν κουβέντες, μεσολαβούν χειρονομίες και σπρωξίματα εκατέρωθεν (η 41χρονη Ισλανδή μπαίνει επίσης στη μέση) και η όλη φασαρία μετατοπίζεται πλέον εκτός μπαρ, με τα γνωστά δυστυχώς αποτελέσματα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή