Λάρισα - Απίστευτη περιγραφή της διασώστριας της 3χρονης: «Ακούσαμε το παιδί μου πνίγεται»

«Όσοι περισσότεροι γνωρίζουν ΚΑΡΠΑ τόσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να σωθούν», ήταν το μήνυμα της διασώστριας

Λάρισα - Απίστευτη περιγραφή της διασώστριας της 3χρονης: «Ακούσαμε το παιδί μου πνίγεται»
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Τις δραματικές και αγωνιώδεις στιγμές που έζησε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουλίου, στην παραλία των Μεσαγγάλων στη Λάρισα περιέγραψε μία διασώστρια, της οποίας η άμεση επέμβαση αποδείχθηκε σωτήρια για ένα τρίχρονο κορίτσι.

Η εθελόντρια διασώστρια Δέσποινα Ταστεμίρογλου είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας: «Ακούσαμε φωνές από έναν πατέρα, "το παιδί μου πνίγεται". Βγάζει το παιδί από τη θάλασσα, αλλά αυτό ήταν μελανιασμένο. Αυτό σημαίνει ότι είχε αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο. Αμέσως της έκανα καρδιοαναπνευστική αναζωογόννηση (ΚΑΡΠΑ) και μετά από ένα λεπτό το κοριτσάκι άρχισε να βγάζει το νερό. Ευτυχώς, ασθενοφόρο βρίσκονταν κοντά στην περιοχή και μέσα σε 15 λεπτά έφτασε στο σημείο και την παρέλαβε».

Το τρίχρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων.

Η κ. Τασμεμίρογλου είναι εθελόντρια διασώστρια της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ) καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόννησης. Η ίδια μετέφερε το κεντρικό μήνυμα της ΕΟΔΥΑ ότι «όσοι περισσότεροι γνωρίζουν ΚΑΡΠΑ τόσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να σωθούν».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή