Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια - Νέες εκκενώσεις οικισμών - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης - Ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια - Νέες εκκενώσεις οικισμών - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας
2'

Μαίνεται για δεύτερη ημέρα το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια με τις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης να δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες όλη νύχτα, ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής η εικόνα είναι κάπως βελτιωμένη, καθώς η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί σε σχέση με εχθές, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Μαρτυρίες κατοίκων και εθελοντών έκαναν λόγο για νέες εκρήξεις τα ξημερώματα, γύρω στις 3, όταν και σύμφωνα με εθελοντή υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε νέα εκκένωση οικισμού, καθώς οι κάτοικοι των Κριεζών έλαβαν μήνυμα από το 112, που τους καλεί να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Στις 5:30 το πρωί οι κάτοικοι των Πετριών είχαν λάβει μήνυμα εκκένωσης από το 112, εκκένωσης του οικισμού, με οδηγίες να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

112evia.jpg

Νωρίτερα λίγο πριν τη 1:30 τη νύχτα είχαν εκκενωθεί το Κλιμάκι και η Λιανή Άμμος προς Κριεζά.

ekatondodekaevia.jpg

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες, με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει ρίψεις 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος διακομίστηκε με εγκαύματα στο κέντρο υγείας Αλιβερίου.

Το βράδυ της Δευτέρας στην Εύβοια μετέβη και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μίλησε για «μία δύσκολη πυρκαγιά καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα». Ο υπουργός δήλωσε «ικανοποιημένος» από την ανταπόκριση «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες».

Δείτε εικόνες από το πύρινο μέτωπο όπως τις κατέγραψε η κάμερα του Χάρη Γκίκα για το Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή