ΕΤΑΔ: Πώς «ξηλώθηκε» η μαφία που νοίκιαζε ακίνητα του δημοσίου - Ο μυστηριώδης άνδρας και ο φάκελος

Ραγδαίες εξελίξεις με το κύκλωμα που μίσθωνε παράνομα ακίνητα του Δημοσίου. Οι επαφές των εμπλεκόμενων με τη μαφία και το πρόσωπο – «κλειδί» που βοήθησε την ΕΛΑΣ να λύσει τον… γρίφο.

ΕΤΑΔ: Πώς «ξηλώθηκε» η μαφία που νοίκιαζε ακίνητα του δημοσίου - Ο μυστηριώδης άνδρας και ο φάκελος
EUROKINISSI.
4'

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» για το κύκλωμα με παράνομες μισθώσεις κτηρίων του Δημοσίου που αποκάλυψε το Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας, στα τέλη Ιουλίου. Μέλη ήταν δύο υπάλληλοι της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, οι οποίοι –όπως φαίνεται– δεν δίσταζαν να προχωρούν ακόμη και σε… μαφιόζικες πρακτικές.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας, γνώριμος του τμήματος Εκβιαστών με τα αρχικά Κ.Μ., που έχει απασχολήσει για εκβιασμούς σε καταστήματα αλλά και ναρκωτικά ήταν εκείνος που είχε τη διαχείριση του πάρκινγκ στο Μαρούσι. Είναι το πάρκινγκ αυτό που επισκέφθηκε ο υπάλληλος της ΕΤΑΔ για να βάλει μία τάξη και βρέθηκε με ανοιγμένο το κεφάλι.

Η μίσθωσή του είχε λήξει. Όμως, με την εύνοια των δύο εμπλεκομένων μελών της ΕΤΑΔ, εκείνος συνέχιζε να το λειτουργεί. Χρωστούσε και κάποια χρήματα, αλλά κανένας δεν τον ενοχλούσε. Προφανώς γιατί ακριβώς είχε καλή σχέση με τα μέλη του κυκλώματος της ΕΤΑΔ.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, ο άνδρας της νύχτας στο παρελθόν εργαζόταν και στον χώρο στάθμευσης του Τάε Κβον Ντο που πάλι έλεγχαν τα δύο μέλη της ΕΤΑΔ. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο που έδειξε η έρευνα, είναι πως ο συγκεκριμένος άνδρας διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον δράστη της μαφιόζικης επίθεσης στον υπάλληλο της ΕΤΑΔ που ανακάλυψε την παρανομία και τον έστειλαν στο ΚΑΤ. Ο δράστης τού είχε στήσει καραούλι έξω από το σπίτι του και τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι.

Ο μυστηριώδης άνδρας που έλυσε τον… γρίφο – Το κρυφό μήνυμα και το τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ

Ένας μυστηριώδης άνδρας ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε» την έρευνα για τη «μαφία» στα ακίνητα του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, άφησε φάκελο γεμάτο με στοιχεία σε σημείο στο Σύνταγμα και κάλεσε τους άνδρες του τμήματος Εκβιαστών για να τον παραλάβουν.

Ενώ τα στελέχη του Εκβιαστών ερευνούσαν την υπόθεση με τις παράνομες μισθώσεις των ακινήτων στο Δημόσιο, στις 27 Ιουνίου 2024, δέχονται ένα τηλεφώνημα στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ από άγνωστο άνδρα, ο οποίος τους καλεί με απόκρυψη και τους λέει:

«Έχω αφήσει στο Σύνταγμα έναν φάκελο που γράφει τι παίζεται στην ΕΤΑΔ, στο περίπτερο, κάτω από το ψυγείο με τα παγωτά, μπροστά από την επιχείρηση. Αν θέλετε να μάθετε τι παίζει σε αυτήν την κ…εταιρεία, πηγαίνετε πάρτε τον».

Πράγματι, ο αστυνομικός πήγε στο σημείο, βρήκε τον φάκελο κι ένα σημείωμα που έγραφε μεταξύ άλλων: «Η πλειονότητα των υπάλληλων έχει τρομοκρατηθεί από το σκοτεινό κύκλωμα που λειτουργεί εντός και εκτός ΕΤΑΔ».

Ο μυστηριώδης άνδρας μιλούσε με πρόσωπα, ημερομηνίες και περιστατικά. Αναφερόταν σε παράνομες μισθώσεις και επιθέσεις κατά υπαλλήλων της ΕΤΑΔ που ανακάλυπταν τη δράση του κυκλώματος.

Το περιεχόμενο του φακέλου:

«Νοέμβριος ’23. Ο οικονομικός διευθυντής Κ.Ν. εξέφρασε απόψεις για το ιδιαίτερο χαμηλό μίσθωμα σε χώρο στο Badminton που θα προοριζόταν για πάρκινγκ, λίγες μέρες μετρά εκβιάστηκε με εμπρησμό ΙΧ στην οικία του και απειλές για τη ζωή του».

«Ιανουάριος ’24. Ο επιστάτης του Φαλήρου Φ.Ν. ενημέρωσε τον μισθωτή ότι η σύμβασή του έχει λήξει από 31/12 και πρέπει να αποχωρήσει, λίγες μέρες μετά δέχθηκε εμπρησμό στη μηχανή του και κλοπή του ΙΧ και απειλές για τη ζωή του».

Ο μυστηριώδης άνδρας έδωσε στο τμήμα Εκβιαστών και το κίνητρο της επίθεσης με σφυρί στον νέο προϊστάμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, «ξεκλειδώνοντας» την υπόθεση.

«Ιούνιος ’24. Ο νέος προϊστάμενος των βραχυχρόνιων μισθώσεων Τ.Μ. έστειλε μέιλ στον πάρκινγκ Φάληρου που αιτείται τα οφειλόμενα και ζητά την αποχώρηση από το παρκινγκ, λίγες μέρες μετά δέχθηκε επίθεση στο κεφάλι με σφυρί στην οικία του και απειλές για την ζωή του».

Η έρευνα του τμήματος Εκβιαστών της ΕΛΑΣ έδειξε κι άλλα θύματα, όπως τον οδηγό στελέχους της ΕΤΑΔ, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα με λοστό στο κεφάλι, αλλά και την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο άλλου στελέχους της εταιρείας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή