Φωτιά στην Ύδρα: Ο καπετάνιος της θαλαμηγού ομολόγησε πως αυτός έριξε τα βεγγαλικά

Ο καπετάνιος της θαλαμηγού ομολόγησε πως αυτός ευθύνεται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα

Φωτιά στην Ύδρα: Ο καπετάνιος της θαλαμηγού ομολόγησε πως αυτός έριξε τα βεγγαλικά
2'

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τη φωτιά που ξέσπασε τον Ιούνιο στο πευκόδασος της Ύδρας, καθώς ο καπετάνιος της θαλαμηγού ομολόγησε πως αυτός πέταξε τα πυροτεχνήματα τα οποία στη συνέχεια προκάλεσαν τη φωτιά.

Ο άνδρας ο οποίος είναι προφυλακισμένος μαζί με ακόμη ένα μέλος του πληρώματος, προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική αποκάλυψη καθώς σύμφωνα με το Mega, ομολόγησε στους αστυνομικούς πως εκείνος χρησιμοποίησε τα βεγγαλικά.

Σημειώνεται πως η φωτιά ξέσπασε στις 20 Ιουνίου. «Βγήκα στην παραλία και κρατούσα μια συστοιχία βεγγαλικών που είχα για προσωπική χρήση» δήλωσε ο ίδιος αναφέροντας ως κίνητρο της πράξης του, κάποιο φιλοδώρημα που θα έδιναν για το event οι μισθωτές της θαλαμηγού.

Σύμφωνα με τον ίδιο ενώ τα πυροτεχνήματα έφυγαν προς τη θάλασσα, ένα από αυτά πήγε προς διαφορετική κατεύθυνση και κατέληξε στη δασική έκταση.

Αρχικά, ο καπετάνιος της θαλαμηγού κατά τη διάρκεια της απολογίας του τον Ιούνιο είχε υποστηρίξει πως δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο του Λιμενικού Σώματος οι φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους. Μάλιστα, ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πευκόδασος.

Η εισαγγελία Πειραιά είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό σε βάρος των οκτώ ενηλίκων από το Καζακστάν που επέβαιναν στη θαλαμηγό «Περσεφόνη». Πρόκειται για τα άτομα στα οποία επετράπη να επιστρέψουν στο Καζακστάν χωρίς να κληθούν να δώσουν καταθέσεις και είναι ολιγάρχες της χώρας αλλά και μέλη των οικογενειών τους.

Ακόμη, προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έχουν κριθεί τόσο ο πλοίαρχος όσο και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή